18.8.18

BOZE SPANJAARDEN & PALMA - mallorca no. 5

18.8.18

De laatste twee dagen heb ik bij elkaar gestopt, in deze post. We gingen op donderdag naar een ''lost place'' toe (soort Urbex) waar je naar bepaalde dingen moest zoeken en uiteindelijk bij de ''schat'' komt, samen met een hele groep anderen die via Heja Tours  ook in ons hotel waren. De volgende dag namen we de bus naar het centrum van Palma en regende het. Een sombere laatste dag. 


okuuur, story time.
We moesten in de bunkers met UV belichting opzoek naar nummers die hoorden bij de afbeeldingen. Op hetzelfde gebied stond een vervallen huis met allerlei oude dingen en het was enorm vies binnen. We hadden onze spullen en tassen daar neergezet omdat we dachten dat het toch een verlaten huis zou zijn. Toen we die tassen later wilden pakken kregen we veel geblèr en geschreeuw in het Spaans te horen van de waarschijnlijke eigenaars van dat huisje. Ze hadden zelfs de politie gebeld die we later nog tegen kwamen. Maar wij wilden natuurlijk onze spullen hebben en weg gaan, maar vanaf buiten konden we er niet bij door de Spanjaard die ervoor stond te schreeuwen. Zodoende ging mijn moeder via de bunker en de trap ondergronds naar binnen en kon ze zo snel de tassen pakken. 


Dit is het stadje Felanitx. In de uitgehouwen krijtgrotten waren er ook Geocaches te vinden en het werd zo warm in de middag. We waren nu eens op tijd thuis en gingen het zwembad in voor de eerste keer. Anders waren we altijd te laat om er nog in te kunnen. Om half 8 aten we voor de allerlaatste keer in het hotel. 4/5/2018
De aller laatste dag. Het was super grauw en het regende veel, dus eerlijk, dit keer had ik er niet zo heel veel moeite mee om naar huis te gaan. Tuurlijk ging ik dit eiland (leven) wel weer missen. Travelling = life, toch, haha. Maar we waren er wel weer veel ste kort.  Omdat het regende gingen we met de bus naar Palma tussen alle locals. Het was wel erg druk en het duurde maar liefst 3 kwartier voor we er eindelijk waren. We hebben caches opgezocht, rond geslenterd, een bolletje ijs van €2,30 naar binnen geslurpt, een middagmaal gegeten in een bakkerijtje van iemand die niet kon rekenen en door de Mallorcaanse Markthal gelopen. Ik had wel een rendez-vous met bepaalde plekken die ik herkende van een paar jaar geleden. 's middags gingen we terug naar het hotel en om 18:35 ging onze vlucht naar Brussel. 

En, ik liet m'n mobiel in de wc vallen op het vliegveld die het dus niet meer deed... Het was wel goeie timing, want de volgende dag zou ik mijn nieuwe mobiel kunnen ophalen. Voordat we landden was er nog prachtig goud licht. Zie deze foto. De transfer van het vliegveld -> parkeerplaats was weer een groot gedoe. Om half 12 waren we pas thuis. 

16 opmerkingen :

 1. Wauw je hebt echt prachtige foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw Laura!! Wat een mooie foto’s!! En wat een avontuur haha met die boze Spanjaarden! Gelukkig kon je moeder via de bunker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knappe outfit! En prachtige foto's, weeral!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bizar mooi hoe je dit allemaal vastgelegd hebt. Leuk ook dat de foto's zo verspringen en niet allemaal recht onder elkaar staan. Love the vibe, echt heel leuk om te zien (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooh weer kei schone foto's!! Haha, gelukkig dat je toch niet langs die boze spanjaard moest seg! Mooie outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om te lezen wat je allemaal hebt meegemaakt, haha! Zo jammer van je mobiel, maar gelukkig dat je al direct een nieuwe had. Héél mooie foto's! Ze stralen echt zo'n Spaanse sfeer uit! ;) liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's! Jammer dat je mobiel kapot is gegaan, maar gelukkig had je het goed getimed qua dat je een dag later al een nieuwe op kon halen.

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio