12.8.17

6. FIETSVAKANTIE – VET DRUKKE CAMPING & KONSTANZ

12.8.17

dag 13 – 19.7.'17 woensdag
We stonden om 6 uur op, tenten afgebroken, alles ingepakt, ontbeten op het bankje langs het water (ons lichtelijk autistisch plekje was al bezet) en om half 8 zaten we op de fiets. Heerlijk vroeg. Een goede nachtrust was niet aan mij besteed die nacht. Ik kon maar niet in slaap komen en toen ik half ingedommeld was, bleven er ook nog eens helikopters een tijd boven ons vliegen. Alsof ze mijn tent in kwamen, zo dichtbij en zo hard klonk het. Ik dacht echt van; wat ís. dít. nou weer. Blijkbaar waren ze de kanten van het water aan het afzoeken naar iemand. Maar daarna kon ik nog wel even slapen gelukkig.Onze fietstocht ging wel echt met veel stijgen en natuurlijk ook met dalen. Dat vind ik gewoon een van de fijnste dingen ooit. Met een vaartje naar beneden op de fiets, zonder moeite te doen. Dat maakt het klimmen wel weer goed en al het gezweet. Het was namelijk ook echt zo warm als ze voorspelt hadden. Hierboven waren we dichtbij het dorpje Stein am Rein. We waren daar om 10 uur ongeveer en toen hadden we al minstens 20 km gefietst. Dat ging echt lekker snel. Verder verlieten we de Rijn weer en kwamen bij de Untersee. (ik weet nou niet of die twee waters hetzelfde zijn. in iedergeval nog niet de Bodensee). Met minimaal 30 graden kwamen we om half 2 aan op een camping in Allensbach. Gelijk zagen we al dat de camping helemaal vol stond en het was wachten geblazen (met vele anderen) bij de receptie. Mijn vader ging ondertussen naar een andere camping, maar daar was het zelfs nog voller. Na een poosje kwamen er twee mannen opdagen die ons een plek wezen. Met een hele stoet liepen wij achter een man aan. Hij snapte alleen niet dat wij twee kleine en een iets grotere tent hadden die wij tot een grote tent maakten door een tarp overheen te spannen. (voor de regen of als schaduw). Uiteindelijk stonden we tussen hele veel andere tenten gepropt op een niet duidelijk, begrensd stukje waardoor iedereen over en door onze tenten heenliep. Het was vooral een plek waar jongeren opstonden die aan het chillen en het drinken waren met hun vrienden. Echt een paar stappen naast onze tenten was het water ook. Na veel gepuf en gezweet en gedoe met de elektriciteit stonden de tenten eindelijk op en gingen Daan en ik eerst het water in. Het was zelfs lauw water en niet zo heel fris. Daarna aten we alvast warm. De rest van de middag brachten we door in het water en op een groot grasveld omring door nog vele andere mensen. Het was gewoon lui weer waardoor iedereen een beetje rondhing. 
Oorspronkelijk was ons plan om hier 2 dagen te blijven. Maar toen er ook nog eens tenten zó dicht naast ons gingen staan dat ze de haringen van mijn tent eruit trokken ging mijn moeder terug naar de receptie om ons geld terug te vragen voor de tweede nacht. Na het eten (van broodjes en friet en kipnuggets) ging ik douchen. Dat is ook weer een heel verhaal. Oké. Mijn moeder had nog een muntjes over die ik wel kon gebruiken voor de douchjes. Maar toen ik naar een andere douche ging dan waar zij naartoe ging, besefte ik opeens dat ik zo'n muntje niet bij me had. Toen stond ik opeens in een douchje, samen met een wat oudere vrouw, zonder gordijnen of iets van afscherming... Ik heb zo ver het kon, een poging tot douchen GEDAAN. En toen het water op de vloer ook nog eens niet goed weg te krijgen was, was ik er helemaal klaar mee. 

Ik liep naar buiten en opeens stormde het enorm. Ik liep naar onze plek toe en om me heen zag ik iedereen moeite doen om hun tenten in bedwang te houden. Bij sommige meiden vloog die ook daadwerkelijk de lucht in. Gelukkig heb ik een slimme moeder (mijn vader was een rondje fietsen) die het al zag aankomen en onze tenten strakker had gezet. Sjonge, wat een wind was dat! Het was ook wel enig zins grappig om te zien hoe al die mensen moeilijk deden. Gelukkig regende het niet heel hard of veel. Degene die naast me stonden met hun tent hadden echt kneiters harde en super lelijke muziek op staan. niet fijn ofzo. Met m'n ouders hebben we nog een poosje op een bank op het grasveld gezeten en naar het water gekeken. Oh, en btw, we zijn niet meer in Zwitserland, maar terug in Duitsland. 


——— 
dag 14 – 20.7.'17 woensdag
Wat een grap. We hoefden echt maar 10 km te fietsen naar onze volgende camping. Onze escape van de vorige camping. Om half 10 waren we in Konstanz (en stonden we weer aan de Bodensee. jippie. lekker zwemmen.) Gelukkig was de receptie al open en konden we toch nog een plekje krijgen. We zaten op een veldje met nog twee Nederlanders, een paar andere tenten en naast ons 5 jongeren. In de middag liepen we door de stad Konstanz en aten kebap en falafel. Toen we aan het eten waren ging het juist regenen. En we aten een ijsje. always. everyday. Wij liepen grotendeels door het oude gedeelte en ik vond het wel een leuke stad, maar verder ook niet veel bijzonders. 
Met het wegtrekken van de wolken en het blauwer worden van de lucht verschenen er ook steeds meer mensen. We zochten wat Geocaches waardoor we nog meer zagen van deze stad en nog langs het water liepen. Om weer in de stad te komen moesten we over een soort loopbrug die overliep in een paar etages hoge winkelcentrum van het treinstation. Nadat we de stad uitgingen en terug op de camping waren hebben we nog een poosje gedobberd in het water. 's avonds aten we ook weer broodjes langs het water. Je kunt er heel gemakkelijk bij komen. Naar beneden de camping af lopen en dan nog een kort weggetje aflopen en dan ben je er al.  
oh ja. 's avonds deed ik met mijn broertje nog een poging tot het maken van foto's voor Happy Socks. lol. (te zien op mijn Insta) We liepen wat rond aan het begin van het bos en kwamen toen ook mijn ouders tegen die een rondje hadden gelopen. Hiervoor hadden we getafeltennist en kon iedereen genieten van ons geschreeuw. De tafel stond namelijk naast de toiletruimtes enz. Ook werd er van 6 uur tot half 8 schoongemaakt dus er stonden ook echt mensen te wachten tot ze naar binnen konden. Oké, ik heb dat ook wel gedaan een keer. Maar anderhalf uur wachten is toch best lang. Op deze camping zouden we 4 nachten verblijven tot maandag. 

16 opmerkingen :

 1. Oh,wat super jammer van de eerste camping waar je verbleef! Hopelijk is de rest van je fietsvakantie wat leuker geweest! Ik wens je nog ontzettend veel plezier,en waaaaauw wat een prachtfoto's heb je gemaakt! (Ik ben er verliefd op!) xxx Inne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja dat wel hoor! ik vond dat ook weer een hele belevenis haha. (ik ben al een poosje thuis tho) lief!! xx

   Verwijderen
 2. Wat heb je weer prachtige foto's gemaakt! En oh, die harde wind, wat lijkt me dat vervelend. Gelukkig is het goed gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaa het was wel een avontuurtje. niet heel erg ofzo. en thanks Anna!

   Verwijderen
 3. Super leuk om te lezen! En wat een mooie foto's! Waah! Die eekhoorn :)))) Mag ik vragen welke camera je gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjeee! ik gebruikte de Olympus pen e pl7 voor deze foto's. xx

   Verwijderen
 4. Wauw, weer een verzameling met prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aiai zo'n drukke camping klinkt niet echt fijn. En wat een verhaal van dat douchen zeg haha. Gelukkig is de omgeving er wel echt mooi en heb je weer mooie plaatjes geschoten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha ja hè. je maakt toch wat mee op zo'n kampeeravontuur. dankje!! xx

   Verwijderen
 6. Heerlijke foto's weer! Er zijn zoveel leuke plekken aan de Rijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yayy :) klopt! maar dit is al wel weer langs de bodensee.

   Verwijderen
 7. Aah je diaries zijn altijd zo leuk en gezellig om te lezen. En love voor de vele foto's <3!!! Je eerste foto doet het trouwens bij mij niet ):

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lieverd! (maar huh ik snap het niet, want alleen op mn macbook zie ik dat ja, maar op een ander scherm niet.)

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio