25.7.17

3. FIETSVAKANTIE – BREGENZ

25.7.17

3 dagen
dag 6 – 12.7.'17 woensdag
Aangekomen in hét bergachtige Oostenrijk!
Vanochtend stapten we op de fiets en ontbeten op een bankje met voor ons een prachtig aanzicht aan hoge bergen. We hoefden ook ditmaal weinig te fietsen (35km ofzo), maar vooruit komen was gewoon wat lastiger. Ik weet niet wat het was, misschien had m'n fiets er niet zoveel zin in - of ikzelf. We kwamen door de bekende plaats Lindau, mooi en oud waar m'n fiets ook begon te steigeren toen ik wilde opstappen in een super druk straatje. ff hartaanval (ik wilde hart met een d schrijven, lol). We reden door de bocht / kop (hoe je het ook wilt noemen) van de Bodensee en eigenlijk gaan we nu al terug, aan de andere kant van het water dan.
l i n d a u.
een stad in Beieren gelegen aan de Bodensee. de naam komt van ''linden au'' , een met lindebomen begroeid rivierlandschap. het eiland is door een dam en een brug verbonden aan het vasteland. Het werd wel echt lekker weer uiteindelijk en we aten langs het water met heerlijke watermeloen. Na een paar kilometer waren we bij de camping in het stadje Bregenz. Het water was makkelijk te bereiken door een weggetje over te steken en 's middags namen we er een duik in. Heel schoon en super helder. Alleen het begin waar je over allemaal steentjes moet lopen is wat minder. Die avond waaide het enorm bij het water met erboven een mooie lucht. Het werd al snel donker.

———
dag 7 – 13.7.'17 donderdag
We gingen deze ochtend met de kabelbaan omhoog naar de top van de berg Pfänder. Het was 9 uur en redelijk mistig. We liepen eerst om de top heen en daarna vervolgden we onze weg naar beneden. ik dacht eerst van: oh, we zijn zo beneden, maar daar vergis je je zo in. We gingen op een echte ''Vonken-pad'' (die paden wijken altijd erg af van de normale paden, laten we zeggen het tegenovergestelde daarvan) met allerlei glibberige steentjes en afgronden en gedoe. Op ten duur werd je het wel zat om naar beneden te lopen. Je tenen kwamen bijna door de voorkant van je schoenen. Om half 2 waren we terug op de camping en was het patat tijd. Had me daar al de hele tijd op lopen verheugen tijdens de wandeling. Gezwommen in het heerlijke Bodensee en de hele middag langs het water gelegen. Die avond een stukje gefietst naar een lange pier waar papa heen wilde.

M'n nieuwe, grote, ouwe vriend die we (vieze) chips voerden en hij in dank daarvoor een poot gaf. ja. gefeliciteerd. je ziet het goed, de foto's van deze rit staan in on-chronologische volgorde. oftewel van oud naar jong. 

———
dag 8 – 14.7.'17 vrijdag
Alweer meer dan een week weg. Gewoon weg, voorbij gevlogen. Sjohh, dat ging weer eens snel. Deze dag was regenachtig en enorm saai met onweer. 's ochtends ging ik even mee naar het stadje Bregenz waarna papa en mama samen verder gingen en ik terug. Had het alweer gezien daar. Heel de middag rondgehangen op de camping en weer patat op met Daan én geschuild voor de regen. bREGENz. lol. Eigenlijk verveelde ik me wel. Voordat de regen echt uitbrak liep ik naar het water om wat te capturen. Dat was wel fijn even. Ik zag in de verte dat het daar al regende en toen kwam het onze kant op. Gelukkig was ik op tijd weer terug met een steen die ik helemaal nog naar huis heb gesleept in m'n tas.  Toen de avond viel staken we een heerlijk geurend naar appel / kwark taart kaarsje op. ✨✨ Morgen gaan we weer op de fiets naar een nieuwe plek.

10 opmerkingen :

 1. heeerlijke foto's weer. Die fotos met die mist, zo mooi! Maakt alles een beetje magisch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave foto's! Die regen maakt alles een beetje mysterieus ofzo haha. De Bodensee is trouwens zo mooi!! Loved this post<3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle foto's zijn inderdaad zo moody, maar super mooi! Altijd fijn om naar je foto verslagen te kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een magische foto's! Love it! Zo'n toffe sfeer weer. Zoals eigenlijk altijd bij jouw foto's, hihi. Ik was vorig jaar voor het eerst in Oostenrijk en ben sinds dien echt verliefd. De natuur is echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat een onwijs prachtige foto's! Krijg gelijk kriebels om naar dit soort gebieden te gaan. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat een leuke reactie, haha! maar ik kan het wel begrijpen. het is echt heerlijk om doorheen te rijden! X

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio