11.7.17

1. FIETSVAKANTIE – DE START

11.7.17

DE EERSTE TWEE DAGEN
en daar gaan we weer! drie weken op vakantie met onze fietsen als vervoersmiddelen en alleen de benodigdheden om te overleven (onderschat die niet, vandaar onze volle fietstassen voor en achter). ditmaal rijden we rond de Bodensee en komen door Duitsland, Zwitserland en beetje Oostenrijk. we hebben (gelukkig) besloten dat we overal minstens een dag blijven staan op de camping en dat we minder kilometers fietsen.
dag 1 – 7.7.'17 vrijdag
Na een autorit die begon in de holst van de nacht, arriveerden we om 12 uur 's middags op de camping in Wahlwies. Het warme weer verraste me wel na de koudere dagen thuis, dus het was even wennen. (maar wel lekker tho). Het was echt even een gedoetje om de tenten op te zetten, maar na een poos stonden ze daar toch te shinen in de zon. We pakten onze fietsen en reden zo'n 6 kilometer naar de Bodensee zelf, om een beetje te zwemmen. Lekker dobberen met m'n pinguïn en al het vieze wier op de bodem. Heerlijk afkoelen wel. Na een beetje gechillt t hebben  fietsten we terug over een paar heuvels en kochten een bak kersen die binnen een paar tellen op waren. Die avond aten we pannenkoekjes en het sanitair was hier echt perfect gewoon. Zeker wel de beste wc en douche ooit op vakantie. En free WiFi, hehe. Het was een mooie eerste avond. De krakels van de krekels, fijne temperatuur, af en toe auto's en de bellen van een klein treintje.

dag 2 – 8.7.'17 zaterdag
Sloowly wakker worden terwijl het zonnetje al schijnt om 8 uur. Het was wel even wennen aan m'n krakende en piepende slaapmat die ook nog eens hard lag. (dat slapen ging wel hoor). We ontbeten met wafels en gingen om 10 uur een rondje wandelen.Vanaf de camping was er gelijk al een weg opwaarts en vet warm. Gelukkig liepen we veel door het bos in de schaduw. Maar natuurlijk (ik voorspelde het al van te voren) kon het ook niet in één keer goed gaan. like always. We sloegen het verkeerde pad in en moesten weer helemaal omhoog klimmen naar een ruïne. Op een heel smal paadje waar je net voetje voor voetje op kon lopen, vol brandnetels (zoooo fijn) met ernaast een afgrond vol nog meer fijn groen. Met jeuk en wel kwamen we bij een uitzichtpunt uit, waar verder niet veel bijzonders was. En toen moesten we de hele, zelfde weg terug lopen naar de camping als de heenweg omdat we niet weer op die brandnetel pad wilden. Puf, steun, zweet. Om 2 uur waren we terug ongeveer en het begon gelijk te regenen. ff. Hadden wij geluk. Met de auto reden we naar Stockach toe voor de boodschappen en we wilden daarna gaan zwemmen. Maar bij een zwembad aangekomen mochten we niet het water in door de buien en onweer. We gingen toen terug naar Bodman waar je tegen betaling (ze dacht dat ik nog een kind was, lolz) kon zwemmen in het meer. Net toen we in de auto zaten terug begon het enorm te onweren en keihard te regenen met hagel en al. En 's avonds, toen ik dit schreef, stortte het als de neten en onweerde het enorm. We zagen de buien ook gewoon aankomen vanuit de bergen. precies boven ons.
18 opmerkingen :

 1. Zo veel liefde weer voor al deze foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het me wel eens leuk om te doen, gewoon met de fiets op vakantie! Je foto's zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je artikels over je fietsvakanties zo leuk om te lezen! Het brandnetelgedoe lijkt me nogal pijnlijk maar ze zeggen dat netels goed zijn voor de bloeddoorstroming (toch iets positief). En zoals altijd super fijne foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh nou, dat is goed om te weten haha! thanks weer! x

   Verwijderen
 4. Ahh ik zag de eerste foto en dacht YESSS laura's vacay foto's & dagboekjes YESSS! Heerlijke foto's! En Dui, Zwitserland, Oostenrijk, klinkt goed klinkt goed. Have fuuun!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah yes ze zijn dr weer<33 Nu ga ik gauw de volgende lezen ghehe xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yes Yes Yes, weer travel diaries van Lauraaa! Superleuke foto's weer! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw vakantiefoto's slaan toch wel echt alles hoor! Jeetje wat ben je toch getalenteerd. Nu ga ik van je andere twee artikelen genieten :) xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw je foto's zijn echt echt heel mooi! Jaloers op je skills wel!!

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio