28.6.17

TRAVEL DIARY ✦ LISBOA 03

28.6.17

31.05.'17 // woensdag


Op deze mooie donderdag in Lissabon gingen we weer vroeg uit de veren en opzoek naar het treinstation. Dat was even een zoektochtje, maar het was zo duidelijk als maar zijn kan. Een groot gebouw, Station Rossio. We gingen met onze Lisboa cards naar Sintra, (blij dat we die kaartjes hadden, anders moesten we nog in de rij gaan staan en hadden we de trein geen eens meer gehaald) ongeveer een uurtje in de trein. Deze dag heb ik ook gefilmd met mijn mobiel (te zien op Instagram) :). Toen we daar aankwamen bleek het veel kouder en was er veel meer bewolking dan bij ons in Lissabon. Stonden wij daar in onze shirtjes met korte mouwen en blote benen. Maar we hebben het overleefd. We stonden even te dubben hoe we het beste Sintra konden exploren, toen er een paar mannetjes ons aanspraken en een hop-on hop-off busje aanraadden. Dat hebben we maar gedaan. We zaten alleen in zo'n busje, wat een belevenis. We reden langs allerlei mooie plekken, heel veel kastelen en een paar mooie views. De bedoeling was dat je dus elke keer weer uitstapte en op een bepaalde tijd weer opstapte. Dat laatste was af en toe wel een frustratie.


Bij onze derde stop in een soort natuur gebied hadden we geen zin om te betalen om daar naar binnen te kunnen. Daarentegen gingen we de andere kant het park in waar het ook heel mooi was. Zonder uitzicht dan misschien, maar wel gezellig met gekwaak van kikkers. Toen we een rondje hadden gelopen moesten we nog lang wachten op het rode busje. We snapten helemaal niks van de tijden wanneer die zou komen en toen die besloot om ons te vereren met een bezoekje waren er nog maar net twee plekjes vrij. Anderen die ook stonden te wachten al die tijd moesten nog een ronde wachten.
En toen kwamen we aan bij het strand en de zee en een mooie rots. Het deed me alles wel een beetje aan Normandië denken door het hier boven genoemde, maar het deed heel kalmerend aan. Jammer genoeg was het niet echt warm en scheen de zon ook niet al te hard. Na een halfuurtje hadden we het alweer gezien en gingen we naar de volgende spectaculaire punt.


Cabo da Roca is het meest westelijke punt Europa en dat niet alleen, volgens Wikipedia ook van  Eurazië en daar zijn wij geweest. grijns. We hebben dan geen oorkonde of bewijs of zoiets (wat je daar kon kopen voor 15 euro dacht ik). Het was echt een prachtige plek, aan de ene zijde het water met allerlei uitstekende rotsen en aan de andere kant de in wolken gehulde bergen. Toen we daar aankwamen gingen we eerst wat drinken én Pastel de Nata's eten (de tweede al van deze dag). Nadat we (ik) vele foto's gemaakt hadden van het uitzicht waren we het onderhand wel een beetje zat. Het is toch wel vermoeiend zo'n explore dagje, maar je kunt wel veel zien. En dus gingen we wachten op ons vertrouwde rode busje en nog extra drie kwartier. Thanks mensen die voor gingen dringen! Credits to joe.
Toen we ein-de-lijk weer in het busje zaten moesten we nog een poos rijden tot we bij een van de mooiste en bijzonderste kastelen / paleizen aankwamen. Paleis Pena. Het was nog koud ook, brr. Het enorme paleis was omringd door de mist en toen we uitstapten besloten we om ook een kaartje voor binnen in het paleis te kopen, even opwarmen. Met een karretje werden we omhoog gereden naar het paleis. Binnen was er niet veel aan en zodoende stonden we snel weer buiten. Natuurlijk te laat voor het karretje om ons naar beneden te rijden en we besloten om onszelf op te warmen door te lopen. Ook eens goed voor de mens, toch. Toen we bij het opstap punt stonden moesten we natuuuurlijk weer wachten op het busje, al koud lijdend. Gelukkig had mijn moeder nog een handdoek in haar tas zitten die we maar gebruikten als extra kledingstuk. Ik vond het echt een bezoekje waard en ik zou er nog meer van genóten hebben als het ietsjes warmer zou zijn.


Dat was me wel het dagje weer. We waren blij toen we terug in Lissabon waren en de zon weer scheen. Wat een verschil kan dat zijn, heel apart. 's avonds aten we op het plein. Ik een lasagne en mijn moeder ook een pasta. Heerlijk warm voor onze buiken met een hele plons cola en wijn voor m'n mama. Toen het al donker was geworden en de zon onder gegaan liepen we terug naar ons hotel.


19 opmerkingen :

 1. Ik zit er dus echt steeds meer aan te denken deze zomer naar Portugal te reizen! Ik zou heel graag willen beginnen in Lissabon en dan verder de natuur in te trekken. Weet jij toevallig hoe makkelijk het is om in Portugal met het openbaar vervoer te reizen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, heel tof idee! sorry, ik heb geen idee, maar met de trein is het best wel makkelijk denk ik. dan zou je even op internet moeten zoeken voor kaartjes of andere mogelijkheden. ik zie het dan wel! :)

   Verwijderen
 2. Ah zo leuk!, Lissabon lijkt me zo mooi! (Misschien ga ik er ook wel heen als examenreis hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zou leuk zijn! :) in ieder geval zeker aan te raden.

   Verwijderen
  2. (sorry, ik reageerde met m'n broertjes account)

   Verwijderen
 3. De foto's zijn weer zo tof! Misschien dat ik dit jaar Portugal ook nog wel bezoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat is het daar mooi! Zowel de architectuur als de natuur <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh, al die uitzichten met bergen en strand en zee... bring me there! Prachtige foto's lau! Dat paleis is ook gaaf zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's <3 Leuk om te lezen ook! :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wauw wat een mooie plekjes allemaal, love it! Jammer van de kou alleen, idd raar dat dat zo'n verschil kan maken.. 'k Heb er weer van genoten hoor<3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gewoon wauw! Ik ben nu al aan het wegdromen bij je foto's, wat een magische sfeer. :)

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio