8.6.17

TRAVEL DIARY ✦ LISBOA 01

8.6.17

Al lang voordat mijn examens daadwerkelijk begonnen waren stelde ik aan mijn moeder voor om op een soort examenreisje te gaan. Ik heb uren het worldwideweb afgezocht naar leuke plekjes, hotels en wat er allemaal bij komt kijken, totdat ik iets tegenkwam op Tui. Een stedentripje naar Lissabon, de grote hoofdstad van Portugal, gelegen op verschillende heuvels. En zo stapten we maandagochtend (een week na de examens) samen de auto in op weg naar het vliegveld.

29.05.'17 // maandag We vlogen vanaf Eindhoven en kwamen daar gelukkig op tijd aan. Mijn moeder had wat stress momentjes (kleine hoor), maar we kregen het allemaal voor elkaar en voor we het wisten zaten we al in het vliegtuig waar we de komende 2 en half uur in door zouden brengen. Het ging nog redelijk snel en dat gevoel van vliegen is gewoon zo fijn en bijzonder ook. Het ene moment sta je met beide benen op de grond en vervolgens vlieg je letterlijk door de lucht. Met onder je een bed aan zachte/fluffy uitziende wolken en af en toe een gaatje waar je landschappen ziet veranderen in een zee en dan weer groen aan bossen. Ik zat dan ook vaak met mijn neus tegen het raampje gedrukt (samen met m'n kat. die moest ook mee, duh) om niets te missen. Aangekomen op Lissabon Airport moesten we wachten op onze koffers en daarna stonden we in de rij voor de 'Lisboa Card' die we moesten ophalen. Met deze kaart krijg je veel korting en kan je gratis met de trams / metro en treinen (super handig dus). We namen een bus om bij ons hotel te komen en die zette ons af bij het plein Rossio. Het was even een gedoe om het adres te kunnen vinden, want GPS gebruiken en niet zomaar even je data aanzetten en op Maps kijken. Maar, na een wandeltochtje met onze koffers achter ons aan en omhoog klimmend door de winkelstraten kwamen we aan. Het was ondertussen al redelijk warm geworden en gelukkig lag ons hotel heel centraal.
tsja, bij een roze muur moet er natuurlijk een foto worden gemaakt. 

Nadat we onze koffers hadden neer gepleurd (oké, neergezet) in onze kamer (die viel totaal niet tegen, gelukkig) gingen we er gelijk op uit. Alle tijd en mogelijkheden moesten natuurlijk wel benut worden. We liepen onze straat uit (waar ons hotel zich bevindt) en kwamen langs Amorino, een ijswinkel. Ik wilde altijd al een ijsje in rozenvorm eten en dat werd eindelijk ook werkelijkheid. VET LEKKER. Verder zijn we bij een kasteel geweest waar echt het beste uitzicht was over de gehele stad en ook wel het hoogste punt I guess, van Lissabon. Er moest wel intree betaald worden, maar wij hadden dus korting met onze Lisboa card, hehe. De omgeving was ook vet mooi en om het kasteel kon ook gelopen worden.

Sorry voor deze enorm scheve foto, maar hier is het  plein 'Praca do Comércio' te zien.

Oh, en in Lissabon is het een uur eerder. Dus opeens hadden we 25 uur in een dag, hoe fijn. Eten hebben we deze hele trip ook op hele rare momenten en veel later dan normaal gedaan. Dus volgens mij aten we pas om half 9 wat (en natuurlijk Maccie, lol). Ik had honger en na op en neer gelopen te zijn vonden we een plekje onder een enorme bloesemboom waar we aten. Eén ding nog over die Mac, hier in Lissabon hebben ze 10 keer meer keus aan lekkere dingen dan in Nederland. Hah. 

Later die avond hebben we nog een rondje gelopen toen het al donker werd. Kortom, we hadden al veel bewonderd en gezien deze eerste (halve) dag. Opmerkelijk was hoeveel mensen hier roken, serieus, voor mijn gevoel nog veel meer dan in Nederland. De huizen zijn wel erg authentiek, heel hoog en met mooie stenen en kleurtjes en patroontjes. Heel gezellig. Wel oud allemaal.

De volgende dag gingen we met tram 28 naar Alfama toe (de allerleukste wijk van Lissabon volgens vele).


30 opmerkingen :

 1. Oké ik wil dat ijsje ook!! Jouw travel Diaries zijn echt altijd heerlijk om te lezen en vooral te bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik! Vet lek-k-uur! :) Ah, lief zo leuk om te horen XX.

   Verwijderen
 2. Ahh wat een fijn reispostje! Je vertelt heerlijk & de foto's zijn supermooi! Zo heerlijk zomers ook gewoon! (is wel wat anders dan de grijze wolken die ik zie als ik nu uit het raam kijk...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, sniffies die zijn toch wat minder en een heuse inbreuk op mijn zomergevoel.. Thanks meid!

   Verwijderen
 3. Echt een superleuke post, love the lay-out ! Je neemt me weer helemaal mee terug naar Lissabon *zwijmel* Gek idee dat ik daar ook heb gelopen... Ik kan stiekem niet wachten op je volgende travel diary!!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh, lief hihi! Leuk dat je er ook bent geweest, dan heb je altijd zo'n 'jippie herken-gevoel'.

   Verwijderen
 4. Ahh yes Lau je hebt me niet teleurgesteld hehe<3 Mag ik trouwens nog even zeggen hóe mooi ik die pony je vind staan!! De foto's zijn ook echt megamooi (duh) en Lissabon lijkt me echt geweldig om eens naar toe te gaan! XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, bedankt hoor! Moet je echt heen gaan! Ik wil ook wel mee naar Rome hoor ;')

   Verwijderen
 5. Wat een super mooie en gave foto's! Je hebt de sfeer helemaal weten te vangen:) Ik zou ook zooo graag eens naar Lissabon gaan! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks!! Snap ik! Er is zoveel te doen en te zien daar. De moeite waard for sure :)

   Verwijderen
 6. Oeehh wat een mooie stad! Ik wilde dus altijd al een keertje naar Lissabon, maar nu al helemaal. Fijn artikeltje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je toch geweldige foto's gemaakt! Wil meteen naar Lissabon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heeel mooi in elkaar gezet weer! Wat een mooie foto's maak je :) De sfeer die je neer zet is zo fijn! Lissabon lijkt me ook heeel tof om eens heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief! Het is ook echt een stad die iedereen bezocht moet hebben :)

   Verwijderen
 9. DAT IJSJE! Hóe tof is dat, in de vorm van een roos! Nog nooit gezien haha. Mooie foto's heb je gemaakt. Love de sfeer van de foto's door de bewerking. Heel mooi gedaan! Ik ben alleen op het vliegveld van Lissabon geweest toen ik moest overstappen toen ik naar de Azoren ging. Vanuit de lucht zag het er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook vet lekker! Ah, dan moet je er echt nog eens heen en dankjewel! <3

   Verwijderen
 10. Wat een mooie stad, geweldige sfeer. Ben nieuwsgierig naar het volgende deel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aaah Laura jou foto's!! En oh dat ijsje ziet er mooi uit!! Hoe je je foto's bewerkt ook, zo jaloers!! Echt heel veel liefde voor je travel diaries <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent echt te lief!! En, helemaal niet nodig om jaloers te zijn hoor. Zelfs jouw foto's met mobiel zijn echt top.

   Verwijderen
 12. Wat een prachtige foto's! Je brengt de sfeer heel mooi over, leuk artikel! :) Ik kijk al uit naar het volgende deel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt een geweldige stad. Moet gelijk weer denken aan mijn vakantie daar (:

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldige stad en wat een mooie foto's zijn dit! Echt geweldig!

  Liefs,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk artikeltje! Ik ga heel snel je tweede lezen! Ik vind je foto's zooooo leuk! <3

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio