23.5.17

DIT.

23.5.17

Gisteren heb ik drie uur alleen op de fiets gezeten (heen en terug bij elkaar dan), zo'n 100 minuten in de gymzaal m'n pen leeg geschreven en toen was ik alweer thuis. Het was mijn laatste examen, maatschappijwetenschappen, en ik reed met gemengde gevoelens naar huis toe. Omdat ik gewoon niet zeker weet of ik geslaagd ben. Toch heb ik me voorgenomen om er niet meer aan te denken. Even rust. Even paar weken niks. Vanochtend kreeg ik echt het gevoel om gewoon even wat te kletsen. Hier op mijn blog. Want daar is die toch eigenlijk ook voor?

n o g  e v e n  o v e r  d e  e x a m e n s
Hoe het hele proces voor mij was? Vreemd. Het ging ook zo snel. Eerst kwam ik in de fase van oh nee, nu gaat het echt gebeuren. stresssss. Ik had geprobeerd om me goed voor te bereiden, maar de focus was er gewoon niet. Vroeger zou ik het misschien gekund hebben, nu echt niet meer. Ik ben dus niet zo'n persoon die een maand van te voren een hele planning heeft gemaakt en al hard aan het leren was. Een planning was er überhaupt geen eens. Ook was de gedachte aan drie uur een examen maken niet te doen, maar bij wiskunde had ik zelfs tijd tekort. Bij de andere examens was ik wel eerder klaar.

Ik doe havo trouwens en bij mij ging wiskunde (a) het allerslechtst. Altijd ben ik al slecht in wiskunde geweest, maar ik heb ook totaal geen inzicht in die ellen lange verhaaltjes over het afstervend koraal of akkergronden. Daarnaast ging geschiedenis ook niet zo heel goed. De andere examens wel, althans, beter. Dus het wordt nog heel spannend. Ik verwacht in iedergeval al een herkansing.

oké, nu klaar. op naar het volgende. i n s t a g r a m
Vroeger plaatste ik elke dag een foto op mijn account liefslaaura. (- uitzondering op zondagen en als ik echt niets had om te posten). Tegenwoordig kijk ik met tegenstrijdige gevoelens tegen Insta op. Ik heb nu zo'n 3400 volgers, maar het feit dat maar 10% daarvan mijn foto's liket, of nog geen eens, dat vind ik gewoon (kan het woord niet vinden) stom denk ik. Ook dat eerst mijn foto's veel meer likes kregen dan nu. Wel kijken, maar niet liken. (Dit klinkt heel zielig, maar je snapt wel wat ik bedoel. Hoop ik). Ik weet dat het niet uit moet maken hoeveel likes je krijgt, of hoeveel volgers je hebt. Toch weet ik zeker dat zelfs degene die het hardst roepen dat het ze niet uitmaakt, ze daar stiekem wel om geven.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat het ook zo tegen kan vallen omdat het hele soow-ciale mee-dia grotendeels  draait om hoeveel likes jij krijgt en hoeveel die ander krijgt. Het voelt voor mij ook alsof een foto plaatsen het niet meer echt waard is. Ook daarom heb ik de laatste tijd veel minder geplaatst, naast dat ik niet alleen maar oude foto's wil plaatsen. De lol is er een beetje vanaf, denk ik. Toch heb ik me voor genomen om letterlijk schijt te hebben en gewoon weer te plaatsen wat ik maar wil.

Ik ga volgende week ook met mijn moeder naar Lissabon toe voor mijn examenreisje en ik ga me daar helemaal uitleven met het foto's maken. Dus ja, daar heb ik wel enorm veel zin in. Ik zal toch altijd het meisje blijven dat alles wilt delen (qua foto's) met de rest van de mensheid. (Ook al liken ze dan niet, lol. Grapje. Props to de mensen die altijd trouw zijn gebleven. Oké, dit wordt steeds slechter.) Er staat nu ook eenmaal visual diary in mijn bio, dus dat wil ik ook heel graag zo houden.ILZE
Gistermiddag gingen we trouwens weer naar de Merwelanden in de Biesbos. We hebben zelfs nog rondgedobberd in het water. Het was heerlijk. Toen ik 's avonds thuis kwam was ik helemaal versleten, maar oh, zo'n fijne start van de zomervakantie. (Ja, echt. ZOMERVAKANTIE!)

Bedankt voor het lezen van mijn zeurpraatjes over dit. Het is iets stoms, maar wat me wel een beetje bezig hield. Ik ben benieuwd hoe jullie er eigenlijk over denken. Vanavond ga ik naar de Happy Italy met de klas. Zin in wel!

G E N I E T  V A N  J U L L I E  L E V E N !

31 opmerkingen :

 1. Lekker dat je examens voorbij zijn! Ik herken het gevoel wel, ik had destijds ook echt geen idee of het nou goed genoeg was geweest of niet..

  Wat betreft Instagram ken ik je gevoel wel! Heel frustrerend, maar ik probeer mezelf er een beetje overheen te zetten. Het gaat bij mij uiteindelijk om het delen van plaatjes die ik mooi vind :) Veel plezier op reis!

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar, jij bent wel in een keer geslaagd? :) Ja, precies. Dat heb ik me ook voorgenomen! Dankjewel! XX

   Verwijderen
 2. Heeeele fijne zomervakantie gewenst!! <3 En veel plezier in Lissabon! Ik ben er in april met school heen geweest en het was echt een prachtige stad! (En ik snap de insta-struggles helemaal, ik voel het ook een beetje, vroeger sprong ik een gat in de lucht bij 13 likes, nu doet het me niet zo veel meer. Toch wil ik wel blijven posten, omdat het toch een beetje "promotie" is voor mn blog enzo...)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Eva! Oh, heb er echt veel zin in :) Precies dat. Maar ik blijf ook wel posten, toch gewoon leuk. XX

   Verwijderen
 3. YES, eindelijk je laatste examen! Ik gun het je ontzettend, zeker omdat ik je gevoel herken van de examentwijfels en de 'slechte' voorbereiding qua plannen en alles. En wat Instagram betreft: je hebt ont-zet-tend gelijk. Ik vind het altijd zo dubbel, maar sinds ik van mijn broer leerde om gewoon "fck it" te zeggen en niet te delen om het delen, maar omdat je een idee hebt verwoord, kunst hebt gemaakt of je gevoel ergens in kwijt moet. En je zult versteld staan hoe 'vanzelf' het gaat wanneer je gewoon alleen maar denkt: 'hé, ik heb zin in bloggen/posten!' en het dan gewoon gaat doen en geen big deal van de volgers en de cijfers en de likes maakt. Maar het duurde lang voor ik echt op die manier artikelen en foto's kon plaatsen, hoor, dus ik snap de struggles heel goed! Voor nu: geniet vooral lekker van je vakantie <3 Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt dat! Bedankt voor deze reactie!! Wat een goeie broer heb jij, haha. Dankjewel meid! X

   Verwijderen
 4. Haha de insta struggles, I feel ya! Ik kijk uit naar je foto's uit Lissabon hoor!
  Wat betreft je examens, ik zal voor je duimen! Nu genieten van je vakantie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet van die welverdiende vakantie is Lissabon meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh wat fijn dat je klaar bent! En heel veel plezier in Lissabon :) Ik kijk echt graag naar je plaatjes op Instagram, dus keep on sharing ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I'll for sure. Zeker van zo'n mooie plek. Dankjewel!

   Verwijderen
 7. Ik heb dat ook met likes hoor. Maar dat komt gewoon door dat stomme algoritme, waardoor maar 5% van je volgers je foto echt ziet en daarvan liket ook niet iedereen je foto... Soms baal ik daarvan, want op deze manier gaan instagrammers wel hun likes kopen en zo wordt Instagram toch weer een beetje verpest..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh heeeerlijk dat je zomervakantie hebt.. En ik snap je praatje over Instagram helemaal. Heb dat de laatste tijd ook, ik vraag me af wie me echt volgt om de foto's die ik plaats. De likes worden ook minder maar dat komt geloof ik door veranderingen op Instagram. Heel stom. maargoed, ik moet proberen me er ook niet zoveel van aan te trekken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt genieten inderdaad! Ah, gelukkig :) Die veranderingen vind ik ook wel irritant, minder leuk ofzo.

   Verwijderen
 9. Girlie tochh<3 Je slaagt trouwens echt wel hoor, just go for itt (en niet teveel over nadenken, haha..)
  En die struggles zijn vet herkenbaar, ook met m'n blog haha. Ik ben ook gewoon kei ontevreden want een jaar geleden plaatste ik veel leukere dingen op insta en ik blijf 80 jaar op hetzelfde hangen qua volgers/likes en dat is met m'n blog precies zo. Oké ik geef toe dat ik 't allemaal wel wat verwaarloosd heb afgelopen tijd maarja soms heb ik gewoon zo iets van meh waarom probeer ik 't überhaupt.. Maarja. De zomer is ook niet de meest actieve periode en ik denk dat die rare algoritmen op insta er wel iets mee te maken hebben. Anyway, just keep on posting cuz i luv ur acc<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het ook echt effe weg gestopt in een ver hoekje die examens. Echt he, maar i still love your posts hoor! Maar, met de vakanties enzo komen er weer allerlei nieuwe ideeën en foot's uit de grond spruiten, dus dat komt ook wel weer goed.

   Verwijderen
 10. Beautiful photos. I'm starting to learn dutch as well and girl, its still hard as fuck but i love your blog <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, super cool! It's sooo hard, I still struggle with Dutch myself haha. Good luck and thank you!

   Verwijderen
 11. Ik krijg inderdaad ook zo'n haat-liefde verhouding met instagram... stom is dat hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, ik ben ook geen planner. Meestal zeg ik wel: "Oké, morgen ga ik al een hoofdstuk afwerken!" En dan is het morgen en dan doe ik het toch maar even niet. Dat van Instagram is inderdaad stom ja, maar het blijft toch mijn favoriete sociale media.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, echt he! Zo irritant aan jezelf. Mijne ook, zeker te weten!

   Verwijderen
 13. Ik heb de laatste tijd ook minder zin in Instagram, heb niet de behoefte om veel moeite te doen voor foto's. Maar op vakantie zal dat wel weer veranderen inderdaad, dan vallen er weer genoeg mooie plaatjes te schieten! x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ahh heerlijk praatje Laura! Ik ben zo laat met dit lezen, maar whatever. Fingers crossed dat je gewoon lekker geslaagd bent! And i whale always luf and like your insta piktjurs <3 volgensmij zit je nu in lissanbon, so have fuuuun!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yesyes, helemaal geslaagd inderdaad! Volgens mij had ik hier al op gereageerd, maar, lief ben jij.

   Verwijderen
 15. Wat maak je toch mooie foto's en wat leuk om even wat gezellige bij-klets praat van je te lezen :) Alvast een hele fijne vakantie toegewenst, geniet ervan. Liefs, merel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtplaatjes weer, as always :) EN JE BENT GESLAAGD!!!!! Echt heel chill, ook al ging het misschien wat snel en voelde wiskunde niet helemaal lekker (hahah lol). En het instagram dilemma snap ik ook wel een beetje, hoewel er bij geen sprake is van grote nummers en veel likes :) Maar ik volg en like je foto's elke keer weer met heel veel plezier hoor Laura, so please keep me updated!! <3

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio