7.1.17

KUNSTHAL & ONTBIJTEN MET 5 GRADEN // 02

7.1.17

Er is een traditie dat Ilze en ik bij elkaar logeren in de kerstvakantie. Al vanaf de eerste tot nu houdt die stand, dat is zo'n vijf jaar. - Applaus dat we het volhouden met elkaar! - Een paar jaar geleden gaven we ons de shipname Lauze. LAUra en ilZE. Wàt vonden we onszelf toen toch cool. Als ik nu die blogposts van toen bekijk... echt ik schaam me naar (en Ilze ook, vandaar dat ik ze maar heb verwijderd (onder dwang)). Dit keer gingen we naar de Kunsthal.Daar stond ik dan te bibberen op het station. De trein waar ik in reed was al zo'n drie keer heen en weer geweest totdat Ilze aankwam lopen. Het was een heel gedoe met alle treinen, maar tien jaar later stonden we toch op Centraal. We wisten niet helemaal precies hoe het werkte met de trams, dus we zochten de snelste op en stapten in. Het eindpunt was één mistwolk, de Erasmusbrug was geen eens te zien, alleen een enkele boot lag te dobberen op het water. We waren iets te ver en moesten helemaal weer terug lopen. Ik krijg al aardig trek en we besloten om even op te warmen bij een gezellig uitziende eetgelegenheid, te vinden op:

Westplein 107, Rotterdam


Zoals verwacht waren Peter Lindbergh zijn foto's zo enorm goed! Ik heb er geen andere woorden voor. Vooral omdat hij door zijn stijl toch een verandering bracht in de modefotografie. Het is zo puur, simpel anderzijds toch ruw. Ik vind het geweldig, zeker omdat de meeste foto's in het zwart wit zijn met een beetje grain. Zo'n analoge look. De rest van de exposities vonden we niet zo boeiend.


De rest van de middag sjokten we door de stad. Letterlijk sjokken, we kwamen maar niet vooruit. We hadden beiden zere voeten en tsja. We keken nog in wat winkels, helaas had ik niet echt iets gevonden. Wel kochten we nog lolly's bij de Sostrene Grene. Grote tip!! Ze zijn veel te lekker. Ook heb je in het gebied van het museumpark een heleboel graffiti muren.


De volgende dag werd Lauze rond half 11 wakker en een uur later besloten ze om een ontbijt / lunch (=brunch) te maken en die mee naar buiten te nemen. We liepen een stuk voor we bij een mooi natuurgebied kwamen waar het rustig was en er af en toe een paar mensen langs liepen. Het was koud, toch mooi weer.

36 opmerkingen :

 1. Wauwie Lauze, wat een coole shipname haha ;) Ohh die expositie lijkt me zo tof!! En die bw foto van Ilze van de zijkant moet echt in een magazine ofzo, wauw<33 XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whiehoe, haha. Dan gaan we een eigen magazine "LAUZE" uitbrengen. Lol, maar thanks schattie!

   Verwijderen
 2. Haha, wat leuk dat jullie een shipnaam hebben! Die foto's bij de graffitimuur zijn echt super mooi gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel gezellig. Die foto's bij die graffitimuur zijn zó mooi, talentje! Luvv

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhhh ik vind Lauze echt leuk; haha! En die expositie lijkt me inderdaad zo vet, ik ben mega benieuwd naar zijn foto's! Jij hebt zoals altijd weer prachtige foto's, maar ja, wordt een beetje saai als ik dat altijd zeg he! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Turn up voor Lauze!;") Ah je moet er echt naartoe. Geeft niet hoor, altijd super lief! <3

   Verwijderen
 5. Ahhh mooie fotooooo's!! Haha, fanceh shipname hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat tof dat graffiti ook echt (zoals gewoonlijk) mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige foto's! Ik wil daar ook een keer heen. Lijkt me zo tof. Lekker broodje trouwens!

  Love,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n toffe foto's! Leuk dat jullie al zo lang bevriend zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha echt grappig dat jullie een shipnaam hebben. En echt supermooie foto's weer. Je hebt echt talent!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh die expositie van Peter Lindbergh lijkt me tof! Zo mooi weer al deze foto's, ziet eruit als een gezellig dagje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond 'm geweldig! Altijd gezellig met Lauze, haha. <3

   Verwijderen
 11. Prachtige foto's! En wat een leuke traditie, om iedere kerstvakantie bij elkaar te logeren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zulke tradities moeten in stand gehouden worden :) Dankje!

   Verwijderen
 12. WOW Laura zulke schone foto's! En ook hoe je visser & co bv. in dat kadertje hebt geplaatst (hier moet zoveel tijd in gekropen zijn, oh, very pretty) En jullie shipname, cute, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daaaaank Britt! Vind ik leuk om te doen :) Haha ja toch. X

   Verwijderen
 13. Oooh Laura, jou foto's!! Hoe ontzettend leuk en origineel heb je dit gedaan?! Ooh zo tof!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie foto's, dat klinkt als een heerlijk dagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Omg Laura, ik weet dat ik dit waarschijnlijk echt al 400 keer heb gezegd maar JE. FOTO'S. ZIJN. ZO. MACHTIG. MOOI!! Inderdaad zoals Emma zegt; een magazine in d'r mee... Pfoe! En jammer dat ik nu niet meer die foto's van een paar jaar geleden kan zien, hahah :) Deze hoef je in ieder geval niet te verwijderen hoor, daar zijn ze veel te mooi voor!!

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio