13.1.17

BERG EN DAL

13.1.17

We liepen daar achterelkaar door het centrum van Nijmegen. Mijn gehele gezichtsveld was één grote grijze vlek en daardoor werd het lopen opeens vele malen moeilijker. Mensen snelden langs me heen, soms staken ze net voor me over en ze keken als of wij aliens waren. We liepen namelijk een route dat georganiseerd werd door het muZIEum - om te ervaren hoe het is om slechtziend of helemaal blind te zijn.




We gingen er twee dagen op uit. De eerste brachten we dus in Nijmegen door, waar we eerst op onszelf rondliepen. Beetje de stad verkennen en foto's nemen. Rond de middag gingen we naar het MuZIEum toe. We liepen de route met een visuele bril en een begeleider die zelf ook slechtziend was. Het was een hele ervaring, maar wel een goede. Je waardeert achteraf des te meer hoe blij je toch mag zijn met een goed zicht. Heel blij! We ervaarden hoe het was om staar te hebben, hoe het is om helemaal blind te zijn, kokervisie en nog meer. Een paar uur later hadden we ook nog een chocoladeproeverij. In het donker. Dat was ook wel heel apart, vooral omdat je helemaal op je smaak afgaat en je niet kan kijken wat het is. Wel heel lekkerrrrr. Ik moet zeggen dat een bezoekje aan het MuZIEum heel waardevol is.







We overnachtten in Berg en Dal, een dorpje naast Nijmegen. Het was ook echt letterlijk berg en dal. 's Avonds dineerden we in het hotel wat heerlijk was na een dag buiten. De volgende ochtend werd ik wakker en liep naar het balkon om naar buiten te kijken. Er lag een laagje witte sneeuw verspreid over de grond en op de takken van de bomen. We ontbeten eerst en liepen daarna een paar uur door het bos. Op en neer.



h e p p i e s o c k s
 Dikke sokken, Docs aan en gaan. 





Die middag reden we naar een groot winkelcentrum, Dukenburg waar we wat aankopen deden en van een taartje genoowten. Aan het einde van de middag vertrokken we weer naar huis toe en bestelden Chinees. Een van mijn lievelingseten, hehe. Toen was het alweer bijna het einde van de vakantie. Nu dus een week geleden en de tentamenweek ligt in mijn vooruitzicht.

succes iedereen die ook een toetsweek heeft! en een fiiiijn weekend toegewenst. x


42 opmerkingen :

 1. Ik hou gewoon van de manier waarop jij je foto's maakt en bewerkt! Net alsof ik naast je sta.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief dat je dat zegt! Is ook wel mijn doel om mensen mee te laten beleven :)

   Verwijderen
 2. Ik ben ook een keer bij MuZIEum geweest en vond het ook echt heel erg bijzonder! Ik mag in m'n handjes knijpen met -1 voor een bril. Berg en Dal en Nijmegen zijn allebei heel mooi hè! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Same here! Super mooi inderdaad. Echt zo anders dan waar ik woon.

   Verwijderen
 3. Ik ga elk jaar met familieweekend naar Berg en Dal and i luf itt!! Ik vind de foto's die je hebt gemaakt zo gaaf en met dat roze en typewriter font... Super leuk en origineel! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. MuZIEum kende ik helemaal niet! Lijkt me inderdaad een bijzondere ervaring... En na die ervaring, wat zou je dan liever zijn, doof of blind? :) Oh en Laura, ik vind je stijl echt geweldig en ik hou ervan. En ik heb zin om dikke sokken in Dr. Martens te dragen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doof heb ik nog niet ervaren, haha. Maar misschien toch liever doof.. I dunno. Zo lastig! Heerlijk is da' ja ;) Ze zijn nu in de sale geloof ik.

   Verwijderen
 5. Ik had nog nooit van het MuZIEum gehoord, maar als ik dit zo lees, moet dat heel bijzonder zijn. Het lijkt me ook wel een hele goede ervaring, je kunt je denk ik wel beter inleven in mensen, die weinig/niet kunnen zien. En je foto's zijn weer heeerlijk om naar te kijken, echt plaatjes. Oh en heel veel liefde voor docs met dikke sokken, geweldig. Luvv!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zulke mooie foto's weer!! En zo leuk dat je in Nijmegen was, als je dr nog n keer komt moeten we echt meeten!! :D En grappig dat je die tour van t muzieum hebt gedaan, lijkt me heel bijzonder inderdaad maar ook wel een beetje eng!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh ja, moeten we echt doen dan! Gezellig! Eng was het ook inderdaad, haha.

   Verwijderen
 7. Wat een prachtige foto's maak je, en wat een fijne schrijfstijl ook

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat bijzonder, die MuZIEum tocht. Eigenlijk zou iedereen eens zoiets moeten doen. Nijmegen is echt leeeeuk! Opeens herkende ik een straatje en bedacht ik me 'heujj, daar ben ik ook eens geweest!' En aaahh, je-foto's-zijn-zo-moooooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig! Kan best ja. Nijmegen is inderdaad heel leuk, zou er nog wel een keer (paar keer) naartoe willen!

   Verwijderen
 9. Looove it, hoe je de laatste tijd je foto's bewerkt! Ik ben ook ooit bij het muzieum geweest en vond het ook erg bijzonder om dat te ervaren. Nijmegen is ook een heel leuke stad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je het ook een keer hebt gedaan! Toch even iets anders dan shoppen, haha. En Dankjewel!

   Verwijderen
 10. De foto's die jij altijd maakt en hoe je ze bewerkt is altijd zo ontzettend niet normaal mooi en knap gedaan. Echt waar, het is moeilijk te omschrijven hoe mooi ik het er altijd weer uit vind zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt heel mooi gemaakt en bewerkt! Wat leuk dat je ook even in Nijmegen bent geweest! Ik woon daar vlakbij en zit er ook op school :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh super nice! Vind het echt een mooie stad en omgeving.

   Verwijderen
 12. Wat een prachtige foto's! Ik ben dol op gebouwen met quotes/gedichten erop, zoals die met de luchtkastelen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat mooi weer! Leuk ook met van die detail foto's er tussen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt prachtig weer hoe ze bewerkt zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Allereerst: wát een mooie foto's joh! Héél gaaf gedaan! :D
  Ik heb nog nooit eerder iets gelezen over MuZIEum. Het klinkt bijzonder en ik heb het net gelijk even genoteerd in mijn telefoon. Zou daar best wel een keer naar toe willen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, leuk dat je dat hebt gedaan! :) En, dankjewel San! <3

   Verwijderen
 16. Dikke sokken en docs. Zalig! Ik denk dat ik het keer op keer zeg wanneer ik op je blog reageer, maar ik vind je foto's echt een erg gave sfeer hebben. Geen idee hoe je het doet, maar ze stralen altijd rust uit ofzo. Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! Nog een extra laag tegen blaren enzo, haha. Maar super lief! Dankjewel :)

   Verwijderen
 17. Wauw, super mooie foto's zeg. Lijkt me trouwens heel erg raar om te ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. Wel mooi dat dat kan, toch een stukje bewustwording van hoe goed we het eigenlijk wel niet hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! We mogen daar echt heeel blij mee zijn. En thanks! X

   Verwijderen
 18. Oh je foto's zijn prachtig Laura. Hoe je ze ook hebt bewerkt en in elkaar gezet. Dat zal veel tijd gekost hebben, maar het resultaat is echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wel, maar het is ook leuk om te doen! Thankyou verrrrry much <3

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio