30.7.16

8 • FIETSVAKANTIE, BAYEUX

30.7.16

2 dagen bij elkaar
day xii || 12.7.16 dinsdag
Vandaag hoefden we 'maar' 24 km te fietsen. Eerst sliepen we wat uit en het bleek weer heerlijk weer te zijn. De dag ervoor voorspelden ze heel wat slechter weer. Mijn ouders werden er al helemaal bedroefd om, maar ik hield me voor dat het allemaal wel mee zou vallen. En wie had er weer gelijk? Hehehe. We reden langs de zee en het was zo mooi om die te zien. De zon, 's ochtends schijnend op de zee, is echt een aanzienlijk aanzicht. Oftewel: de zimmerende zee was weer vrolijk aan het zimmeren. Er kwamen nog wat paarden in vol galop langs en een enkeling liep over het strand. We bezochten een museum dat ging over D-Day en zagen een film. Heel goed om toch zoiets te bezoeken als je in zo'n speciaal gebied bent. We stopten ook nog bij het Amerikaanse begraafplaats, heel indrukwekkend met de witte kruisjes. We fietsten het binnenland een stukje in en sloegen ons kamp op in Bayeux. Om 3 uur lunchten we pas en mijn ouders gingen een stukje lopen, maar wij bleven bij de tent. a m e r i c a  c e m e t r y  a n d  m e m o r i a l
Op deze begraafplaats liggen de Amerikaanse soldaten begraven die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er liggen 9386 soldaten waarvan één uit de Eerste Wereldoorlog en 307 ongeïdentificeerde. De hoofdpaden liggen in de vorm van een Latijns kruis. Dit ziet er heel apart uit als je tussen de rijen doorloopt. 
•••••••••
day xiii || 13.7.16  woensdag
Het was weer zo'n nacht waarin ik niet kon slapen. Uuugh. Maar het was een beetje grauw buiten en om 11 uur gingen we het stadje in. Een best groot stadje toch nog wel. We liepen eerst het deel van de oude stad in en belandden gelijk op de markt. De lucht van dode vis sloeg me in het gezicht en aan de andere kant stond een kraampje met allerlei sieraden. Ik kocht twee armbandjes en na wat gezeur heb ik ze nu toch om. Want ja, smalle pols en hij ging al kapot. We liepen verder naar een kathedraal en keken binnen waar iemand een orgel aan het bespelen was.

Er zijn niet veel bijzondere winkels, meer van die oude vrouwen kleding. We lunchten met een lekker broodje bij de Sub- Way en gingen rond 3 uur terug naar de camping. Rond etenstijd liepen we naar de Aldi die tegenover de camping was en kochten avondeten en ijs. Altijd ijs. De McDonalds's bevond zich naast de Aldi waar mijn vader en broertje patat en kipnuggets haalden. 
Kijk, deze foto moet je maar niet inzoomen, want dan staan mijn ogen echt een beetje debiel. Vandaar zwart-wit of wit-zwart. Wat je maar wilt. Slim he! Oh, en je ziet mijn tent heel goed op mijn wang. Resultaat van het incidentje, een paar dagen terug. 

b a y e u x
Bayeux heeft een grote verbondenheid met Eindhoven die allebei als eerste stad van hun land werden bevrijd. Op 7 juni werden ze bevrijd. De stad is gesticht in de Keltische tijd. 's avonds hoorden we dat er om 11 uur vuurwerk afgestoken zou worden naast de camping. We besloten om te kijken en stipt 11 uur stonden we klaar. Maar ja, de Fransen hebben niet zo'n goed besef van zich houden aan de tijd. Pas om kwart over stopte de muziek en kwamen de eerste knallen. We stonden zo dichtbij, achter een hele troep mensen. Wat stonden er veel! Allemaal om 14 juli te vieren, hun bastille day waarop ze het einde van de revolutie vieren. Wel heel mooi vuurwerk was het, maar echt, zulke knallen dat je half doof werd.

31 opmerkingen :

 1. Yay, fijn postje weer! De zimmerende zee is weer heel pretty, net als het vuurwerk. Luv voor je foto's! Ik krijg nu zoveel zin om op vakantie te gaan, maar ik moet nog een paar weekjes geduld hebben helaaas. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, leuk dat je nu nog gaat! Waar ga je heen dan? En Dankjewel! <3

   Verwijderen
 2. Mag ik mee met jou op reis? Wat zijn deze foto's wondermooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oowh wat een mooie foto's! Klinkt heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, die foto's!! Wat een plaatje! (hehe, see what I did there?)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk overzicht om te bekijken met al die leuke foto's en teksten er bij. Volgens mij is het echt een toffe vakantie. Ik wist het trouwens niet van die verbondenheid met Eindhoven. Weer wat geleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk overzicht om te bekijken met al die leuke foto's en teksten er bij. Volgens mij is het echt een toffe vakantie. Ik wist het trouwens niet van die verbondenheid met Eindhoven. Weer wat geleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah mooi zo! Ik dacht ook, hé Eindhoven, dat ligt in Nederland. ;")

   Verwijderen
 7. Heel mooi! X Maja
  https://joiede.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, deze foto's! Hier hou ik heel erg van <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's Laura! Echt, wauwie. Het lijkt me een heerlijke vakantie te zijn geweest.

  Liefs, Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alweer zooo'n fijne foto's! (Ik wil ook snel op vakantie!) X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mmm dacht hier al eerder op te hebben gereageerd... vraag me af of mijn andere comments ook wel zijn doorgekomen?
  Anyway, mooie foto's weer! Vond het erg leuk om je vakantieverhalen te lezen, wat een mooie foto's heb je ook gemaakt! Lijkt me wel intensief zo'n fietsvakantie, maar ook heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze niet gezien? Maar dankjewel :) Er komen nog wel een paar aan. Klopt het is ook wel zo, maar we deden dit jaar rustiger aan dan voorheen.

   Verwijderen
 12. Ohh luf your foto's! En zo'n monument/begraafplaats is echt heel indrukwekkend zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Luf joe. Klopt, heel apart om te zien en dat iedereen ernaartoe gaat om te bezoeken. Heel raar.

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio