23.7.16

7 • FIETSVAKANTIE, AAN DE KUST

23.7.16

day xi || 11.7.16 maandag
Met een enorme duffe kop word ik wakker. Nee he, nu al eruit was het eerste wat ik dacht. (#ochtendhumeur much?!). Het weer was ook niet om wild van te worden en helemaal ingepakt stapten we later op de fiets. Je kan niet zeggen dat ik zo gezellig was. Sollieee. Eerst kochten we croissants, maar de eerste 8 km was er geen bankje te vinden. Daar werd ik ook niet vrolijker van. Uiteindelijk aten we op een trappetje bij een kruis wat en reden verder.l a  c a m b e 
Begraafplaats van de Duitse soldaten die sneuvelden tijdens het gevecht na de landing van de geallieerden. Er zijn 21.160 soldaten begraven waarvan er ook meer dan 200 de naam niet bekend is. 

 Al snel zagen we de zee en deden boodschappen. Mijn vader had het de hele tijd over de zee en hoe lang het duurde voordat we daar aankwamen. Ik kon niet wachten en bij het eerste aanblik (na drie dagen) zagen we de blauwe massa weer. 

l a  p o i n t e  d u  h o c
Deze rots bevindt zich tussen Omaha beach en Utah beach en is gelegen in het plaatsje Saint-Pierre-du-Mont. Pointe du hoc steekt 30 meter boven de zee uit. Dit gebied was het doelwit van de geallieerden om te bevrijden. Door de hulp van plaatselijke rangers, die touwladders over de rotsen naar beneden lieten, konden de geallieerden tegen de kliffen op klimmen en de Duitsers uitschakelen. 


We kwamen langs La Cambe, een Duitse begraafplaats waar we rondkeken. Heel raar om te zien dat sommige gesneuvelden maar twee jaar ouder waren geweest (dan ik nu ben) en toch al meevochten. Verder reden we langs La Pointe du Hoc waar een gedenkteken staat langs de kust en wat vroegere bunkers. Toen begon het ook nog eens te regenen, zo kouddddd. Bij de 50 km kwamen we aan bij Omaha Beach. Mijn vader zei de hele tijd Obama beach, maar uhm nee, die was hier niet te vinden. Echt weer voor het eerst dat we zo vroeg op een camping stonden. 

o m a h a  b e a c h
Was een van de codenamen van de geallieerden. Andere zijn Utah, Gold, Juno en Sword. Dit waren de landingszones voor de invasie van Normandië. (Hier zijn we ook nog allemaal langs gekomen op de fiets). Op dit strand hebben de geallieerden vele verliezen geleden door slordigheden. 

Om half 3 waren we klaar met eten en gingen een stukje over het strand wandelen. Heerlijk die blauwe zee, zonnetje en het geluid van de golven. We moesten vanaf de camping een stijl stuk naar beneden lopen, het strand op. Moet je nagaan dat de Amerikanen op het strand spoelden en helemaal omhoog moesten klimmen terwijl er honderden om hun heen neer werden gemaaid.


Mijn vader moest bijna eerste keer dat we de zee zouden zien erin moeten. Dit maakte hij was op deze foto. Ik ben er later ook nog in geweest, hehe. Toch nog best een biiiiitje koud.Deze trap hieronder moesten we weer op om bij de camping te komen. 'S avonds kwam ik bijna niet meer boven, wat een steilte. Pff. Oh en over die camping, het sanitair was echt verschrikkelijk. (Vies verhaal >>) Ik weet niet, maar die kinderen (er stond een heel kamp vol met kids) hadden nog nooit van doortrekken gehoord ofzo. De plee zat vol met wcpapier, poep en je weet wel. (Thanks for sharing Lau!  Ja, doe ik graag) (Zorrie not zorrie)

12 opmerkingen :

 1. Wat een prachtige foto's! Mooie shots, mooie sfeer! :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk he! Zo fijn bij het strand en dankjewel! XX

   Verwijderen
 2. Obama beach, ik vind hem leuk bedacht hoor, hihi
  Lijkt me best indrukwekkend al die herinneringen aan de oorlogstijd die je tegenkomt daar.
  Wat een gave foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou he, haha! Klopt, wel heel mooi om te zien dat het nog zo goed in nagedachtenis wordt gehouden. Dankjewel! :)

   Verwijderen
 3. De foto's stralen echt een bijzondere sfeer uit; helemaal geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's maak je! En hoe leuk dat je een fietsvakantie hebt gedaan, ik ga gelijk je andere stukjes ook eens lezen. En me abonneren op jou, haha. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio