7.7.16

3 • FIETSVAKANTIE, UN ACCIDENT

7.7.16

day iv || 4.7.16 maandag
Het was zo'n mooie dag.
We reden de eerste dertien kilometer over een (letterlijke) groene weg door het bos. De route leidde ons verder op rustige wegen met wat beklimmingen en de zon scheen heerlijk. Al snel had ik mijn zonnebril op. Zondag regende het de héle dag. Niet fijn. Zo opmerkelijk, al deze huizen zijn bijna allemaal enorm groot, mensen hebben daarbij een heel lap grond en talloze rozen in de tuin. Really pritty. We dronken koffie in een klein dorpje waar een bankje stond. Tussen de middag aten we stokbrood aan het water in de zon en daarna bezochten we een ruïne. Het ging allemaal zo goed. Totdat...
Here comes the story:

We hadden een stuk geklommen en nu begonnen we aan de afdaling. Mijn moeder voorop, ik daar achter en de andere. Al snel ging het sneller en sneller en ik vond het helemaal prima gaan. Totdat ik opeens iets voel aan mijn fiets, iets wat los zat en raar begon te doen. Zoiets. Ik probeerde te remmen, maar toen, een tel later lig ik daar, aan de kant van de weg in de berm. Ik weet niet precies wat er echt gebeurde, maar mijn ouders zeiden dat ze een pang hoorden en mij over de kop zagen gaan met de fiets op me. 

Een klapband met 10 gaatjes, schrammen op mijn benen, heup en val van mijn wang waren het resultaat. En een halve hersenschudding waar ik nog steeds last van heb (23:12 in mijn tent). Wat wil je ook met een vaart van 50 km/h. Toen ik daar aan de kant van de weg zat, half te janken en te trillen stopten er gelijk een politie en een man. Die vroeg " mal? Mal?" Op zijn wang wijzend. Ik snapte 'm niet helemaal, maar toch waren ze erg behulpzaam. 

We hebben een uur aan de kant gezeten, mijn vader bezig met mijn band en nog een ander stel op fietsvakantie stopte om te helpen en ik bezig met het koelen van mijn gezicht en knie en alle mieren wegjagend. Toen de band er weer omheen zat kon ik gelukkig nog fietsen en reden we naar het eerst volgende dorpje waar we gelukkig een fietsenmaker tegen kwamen, want mijn fiets moest een nieuwe band hebben. De fietsenmaker klom met een ladder naar een een of andere zolder om er een te pakken. Grappig. Hierna moesten we nog 15 km fietsen om bij Sees te komen.Je weet wel van die bergjes / heuvels waar je doorheen rijdt op vakantie in de auto? Het lijkt allemaal zo gemakkelijk. Maar als je dan op de fiets zit is het dat toch niet echt. Vooral niet als je bijna niet met meer dan 30 km per uur naar beneden durft. Hah. 
Ik voelde me een beetje duizelig en had hoofdpijn. Toen we aankwamen ben ik gelijk gaan douchen en de wonden schoongemaakt. Echt vies om de plek op mijn wang te zien. Er is gewoon een stuk vel vanaf. Mijn vader beweert dat het door de zonnebril kwam. Kan nog best kloppen. Hoop zo dat er niet nog meer littekens komen. We liepen nog de stad (Sees) in waar we eten kochten en later opaten bij de tent. Om 22:00 ging ik tanden poetsen en nog even naar de wc. Man, man wat kreeg ik opeens een zere buik! Zeker weten komt het door het vlees van de kebap. Ga ik nooit meer eten!27 opmerkingen :

 1. Je hebt weer zulke gave foto's gemaakt (en bewerkt, wat doe je dat toch tof!.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie foto's heb je gemaakt! Moest wel even schrikken geweest zijn zeg, dat ongeluk! Hopelijk gaat nu alles beter met je en kun je toch nog van de rest van de vakantie genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt! Gelukkig ging het de volgende dag al beter!

   Verwijderen
 3. Oh man wat een verhaal, lijkt me echt zeer doen zo'n plek op je wang! De foto's zijn er niet minder mooi om iig ;) XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet fijn nee, je ziet het nog steeds. ^._ Nou da's lief!

   Verwijderen
 4. Auw wat pijnlijk zeg. Wel lief dat er mensen kwamen om te helpen. Hopelijk heb je nu er een stuk minder last van!! Je foto's zijn weer prachtig Laura!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fransen zijn toch wel aardig (en die Nederlanders ook). Gelukkig maar. Dankjewel! X

   Verwijderen
 5. Wow,wat heftig dit! Ik zat echt helemaal in je verhaal,haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoo dat is dan weer minder! :( Die foto met je moeder is egt supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah super balen dat je gevallen bent, hoop dat het weer wat beter gaat! Je foto's zijn weer heel mooi en je slippers zijn ook heel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De volgende dag gewoon weer wezen fietsen, dus het ging wel. Gelukkig! Cute he, van de Forever21

   Verwijderen
 8. Ahh au au au au au wat naar!! I hope you're already doing better!! Dan volgt nu nog the usual bla bla bla over hoe prachtig je foto's wel niet zijn: LAURA JE FOTO'S ZIJN ZOO MOOOOOI!! De heuvels en schattige wegen en dorpjes zien er inderdaad heel leuk uit, maar brrr als je net gevallen bent lijkt me het maar scary..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cutie! Jaa, het gaat heel wat beter. Nu voel ik er al bijnà niks meer van. Daarna durfde ik bijna niet meer een berg af,haha.

   Verwijderen
 9. aii wat naar! En ook doodeng. Daarna nog 15km fietsen, pff doorzetter.
  Je hebt wel weer prachtige foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja (hihi) je moet wel bij een camping komen dus het moest wel. Lief!

   Verwijderen
 10. Heel gaaf! Mijn vader is net terug van een fietsvakantie. Het lijkt me niks voor mij maar wel heel cool dat jullie het gewoon doen. Prachtige foto's ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahh arme jij, wat zal dat ongeluk schrikken zijn geweest zeg. Gelukkig dat er allemaal lieve mensen waren die hielpen! 💙 Hoe gaat het nu? Maarre volgens mij heeft t geen invloed gehad op je fotografieskills, want je pictures zijn net zo prettehh als altijd! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ging de volgende dag gelukkig al goed en nu heb ik alleen heel wal blauwe plekken en schrammen. Aw, lief als altijd!!

   Verwijderen
 12. Oh, Laura toch! Wat een avontuur en al zeker als je dat meemaakt in een land waar je de taal niet echt super spreekt, gelukkig is alles goed gekomen. Gaat het al beter met je wang nu? En wow, wat ik me afvraag trouwens, ben je elke keer gestopt met fietsen om een foto te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel vaak maak ik fietsende weg foto's, haha. (Wat mijn pa ook niet echt veilig vindt, lol) Er zjt nu een grote korst op en waarschijnlijk wordt het weer een litteken. Helaas ; (

   Verwijderen
 13. Ohneee, wat jammer om te lezen! Ik hoop dat je wondjes snel weer beter worden en dat je daarna weer volop kan genieten van je mooie vakantie! Het ziet er daar echt heeel erg mooi uit, door je prachtige foto's! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik hoop het ook! Het is nu echt heerlijk en mooi! Thanks meid. X

   Verwijderen
 14. Die foto met dat opaatje is echt de max! Spijtig van dat accident, brr, klinkt best eng hoor! Gelukkig kon je je fiets snel laten oplappen :) Die foto van jou met je zonnebril is trouwens echt super super mooi. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio