5.7.16

2 • FIETSVAKANTIE, EERSTE KILOMETERS

5.7.16

day ii || zaterdag 2.7.16
Ik werd wakker in een warme atmosfeer. Zou de zon dan toch schijnen? Die ochtend was het toch nog best koud. We braken onze tenten af, stopten onze tassen vol en om 8 uur waren we klaar om te ontbijten. Met vers stokbrood en croissantjes in het zonnetje. Dat is toch ultiem vakantiegevoel!!?

Die koeien he, enigste wat ze kunnen doen is je aanstaren alsof je een raar wezen bent van pluto en honderd horens hebt en kauwen. Kauwen. Herkauwen.

Ik dacht: het kan makkelijk zonder jas fietsen. Ik had een grijs shirt aan met lange mouwen. Nou, niet dus, de wind ging er dwars doorheen. Snel trok ik mijn jas aan. Overal hebben deze huisjes van die kleurrijke bloemen in de tuin en vooral heel veel rozen. Na 2 km moesten we al met een pondje een rivier over. We reden gelijk al de bergen (meer heuvels) in en die jas ging gelijk uit. De temperatuur was perfect om te fietsen. Af en toe begon het te regenen en een keer ging het dan ook pittig hard. We schuilden bij een supermarkt en haalden gelijk boodschappen. Bij een ander dorpje kochten we kersen. Zo jummy!

 En ik kwam een kat tegen. Man, wat was die dik! Volgens mij kreeg die jong, anders is het wel heel zielig met zo'n lijf. Iemand op Instagram zei dat ze nog niet echt bikini body ready was, haha. Mijn vader heeft voor deze vakantie zelf de route gemaakt en tot nu toe bevalt die prima. Vorig jaar hadden we hele slechte wegen, maar nu zijn die vrij goed. De meeste wegen zijn auto vrij en leiden door het bos een mooie velden. 

De bedoeling was 76 km, maar dat werd 68.
We zijn nu in Bernay, op een municipal camping. Wi-Fi, maar wel heel slecht. Ik heb net gedoucht en omdat we nog honger hadden haalde mijn vader wat eten bij de Mac. Ja, heerlijk hoor! Morgen blijven we hier ook nog.

(Zondag was het regen regen regen. Dat).

30 opmerkingen :

 1. Het klinkt zo leuk een fietsvakantie door Frankrijk! Je foto's zijn ook weer allemaal zo mooi geworden en ik zou willen dat ik mee was gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is heerlijk! we zitten nu lekkeer in de zon te lunchen langs de weg.

   Verwijderen
 2. Waauuw... je foto's - zo mooi! Het is alsof ik er zelf een klein beetje bij ben, zo mooi als dat je het opschrijft en vertelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh die enelaatste foto is zo mooi<33 Leuk trouwens, dat bandje met vibes erop ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ging vroeger ook altijd kamperen in Frankrijk, maar ik was eens toe aan iets anders. Heb jij dat soms niet? Frankrijk is overigens wel een ontzettend mooi land!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij komen bijna elke dag weer op een andere camping dus het is wlke keer weer anders. mijn ouders houden er niet van om 2 weken in een huisje te zitten op dezelfde plek.

   Verwijderen
 5. Een fietsvakantie lijkt mij echt leuk! Wil ik zeker nog een keer doen in mijn leven. En wat zijn je foto's weer prrrrachtig, Laura. Echt een talentje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is zo vet! je ziet veel en je wordt zo bruin. hahha. wat lieeef! jij ook hoor!!

   Verwijderen
 6. Wat een ongelofelijk prachtige foto's! Mijn ouders gingen vroeger wel eens op fietsvakantie, ik ben helaas zelf nog nooit geweest! Maar het lijkt me zeker leuk om een keer te doen! Xx

  LITAH

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. super tof dat zij dat ook hebben gedaan! moet je echt doen. :))

   Verwijderen
 7. Heeerlijk die foto's weer, geeft echt zo goed de sfeer weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aww, die kat, haha. Wat erg, ik hoop ook (voor haar) dat ze zwanger was anders ocharme, haha. Zalige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat maak je toch prachtige foto's weer. Vroeger ben ik ook op fietsvakantie geweest, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het nu niks meer voor mij vind. Maar toch, nu ik deze foto's zie, trekt het wel weer mijn aandacht..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het wel begrijpen ja! Ik denk dat ik het later ook niet echt meer ga doen. Maar thanks! :)

   Verwijderen
 10. Mooie foto's! Heel leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt! Geniet van je vakantiw!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Esther! Thanks dat je hel leuk vindt :) Dankjewel en geniet er ook van. X

   Verwijderen
 11. Wauw, wat een prachtige natuur daar! Al die velden, die boom met allemaal van die wortels/takken erop, en uitzicht op een rivier (denk ik) met van die witte kliffen, wauw, mag ik die ook even hier please??? Supermooie foto's ook weer Laura! Zo hebben ook zo'n fijn, zomers sfeertje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste omschrijving! Het is echt prachtig hier. Van mij mag het ook met alle liefde hoor, beetje Frankrijk in Hollandia. MERCI!!

   Verwijderen
 12. Ik blijf het zo leuk vinden dat jullie op fietsvakantie zijn! Maarre 68 km he, dat is wel pittig veel zeg, heuul veel respect van iemand die vakantie viert door de hele dag op bed youtube te kijken haha. Prachtige foto's weer, wauwie. Geniet lekker verder daar in Frankrijk! 💙

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren 80 km, hihi. Best te doen hoor! Nou geniet er maar van meid! Doen we zeker. Xx

   Verwijderen
 13. Aah dit lijkt me ook zo leuk om te doen! Oeps: ik lees eerst deel 3 en dan deel 2 haha. Je foto's zijn weer suuuuper mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, no problemo toch? Moet je ook echt een keer doen!! Thanks Mei!

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio