7.5.16

iii. SOUTH FRANCE DIARIES | GRASSE

7.5.16

2 9 . 4 . 1 6  •  v r i j d a g

Om 7 uur werd ik wakker na een slechte nachtrust, (alweer) dit kwam meer doordat mijn broertje en ik in de gang slapen en er geen deur tussen de kamer en de gang zit. Hierdoor scheen het licht (we hadden ook de gordijnen niet dicht gedaan) van buiten zo naar binnen. Super irritant. Na een poosje besloot ik om er toch uit te gaan om het uitzicht te checken. Die stelde me helemaal niet teleur; de gloed van het ochtend zonnetje liet het water schitteren wat een prachtige aanblik gaf. Zo wil ik wel elke dag wakker worden! We deden rustig aan, buiten zitten in de zon, ontbijten en ons klaarmaken voor de dag. Het was al lekker weer.


Het plan was om een route te fietsen, maar na 2 km (en 100 keer stoppen) bleek die niet echt te werken. Dus helemaal voor niets dat klimmetje van minstens 15 procent (met andere woorden: super suuuper stijl) gedaan. Mijn moeder had de vorige dag gelezen dat Grasse, een stadje vlakbij Cannes, beroemd is om de parfum. We besloten om daar gelijk naar toe te fietsen.


Het was zo'n 20 km heen met flinke hobbels en aangezien ik totaal geen conditie meer heb (want elektrische fiets) dacht ik echt dat ik een hartaanval zou krijgen op een gegeven moment. Mijn hart ging zo: eerst heel langzaam en toen gewoon op de hol terwijl het hard weerklonk in mijn oren. Ja, heel vreemd. Gelukkig was het niet te warm zoals we wel eens gehad hadden met 40°C en dat is echt geen pretje. De wind was ook lekker. Toen we eindelijk in Grasse aankwamen gingen we eerst naar de Mac om een ijsje te halen. 


We klommen nog 100 van de 300 meters die we moesten stijgen tot we er waren. De fietsen werden vastgezet en we aten toen eerst wat brood (en chocoladebroodjes, yay). Lopend verkenden we het dorpjewat zoveel handiger is in een stad dan op de fiets.


Dit is ook een verhaal apart. Nachtmerrie gewoon. Ik moest heel nodig naar de wc en moet er precies zo'n wchokje te staan wachten op mij. Het had wel echt een gebruiksaanwijzing, maar dat was nog te hendelen. Ik waas klaar, wilde er weer uit. Op een bordje stond eerst op de rode knop drukken en daarna tegen de deur aanduwen. Maar die deur ging gewoon niet open! Nog honderd keer geprobeerd, maar nee, dat ding bleef gesloten. Mijn vader aan de andere kant ook trekken, en nee. Gelukkig heb ik geen claustrofobie anders zou ik helemaal gek zijn geworden. Eindelijk ging 'ie toch open. HEHE.

Het stadje was wel erg fijn! De huizen, oud en vervallen maar toch nog zó pretty met die leuke kleurtjes. Veel bloemetjes waren er evenals parfum (inderdaad) en crepes. 


Aan het einde van de middag gingen we weer richting Cannes over de drukke wegen met al die auto's naast je op de weg. Serieus, zien zij nooit fietsers ofzo? Ze keken naar ons of we gestoord zijn. Maar dat zijn wel nu wel gewend onderhand, lol. Af en toe hadden we nu ook wegen die wat rustiger waren en twee klimmen dit keer. Ik was wel blij toen ik de blauw van de zee weer voor me zag. Yay, back.


In Cannes parkeerden we onze fietsen weer op het plein en we gingen lopen. Wat door de straatjes, bij de winkeltjes en op een gegeven moment kwamen we ook steeds hoger bij een soort kasteel / museum. Ik weet niet meer precies wat het was. Wel begon ik m'n voeten echt te voelen. 'S avonds aten we wat bij de Mac (tweede keer die dag) en dat was zeker genoeglijk.

 We liepen terug naar onze fietsen toen we vrolijke muziek hoorden en mensen in het wit zagen dansen. Leuk hoor, dachten we, totdat de muziek opeens raar ging doen en stopte. De mensen gingen zitten op matjes en ja hoor, daar lagen ze op de grond in zichzelf te mompelen. VREEEMD.
Toen fietsten we weer naar het appartement met een halve liter cola in mijn maag (af en toe is dat wel eens lekker) en ik ging gelijk douchen. Al dat zweet en viezigheid weg. Nu zit ik weer op het balkon. Echt heerlijk na zo'n lange dag om dan rustig te zitten en het geluid van de golven te horen.

DE VOLGENDE DAG GAAN WE MONACO MET EEN BEZOEKJE VEREREN. DEZE POST KOMT DINSDAG ONLINE :) STAY TUNED.

20 opmerkingen :

 1. Oh Laura, DEZE FOTO'S! Ze zijn bizár mooi, echt heel tof. Ik kan helemaal wegdromen en voor 5 minuutjes ook in Frankrijk zijn :D Supertof, al je reisverslagjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lief, hihi, dankjewel! Blij om dit te horen <33

   Verwijderen
 2. Aah, die eerste foto is zo ontzettend mooi! Allemaal trouwens, ik word echt ontzettend vrolijk van deze artikeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt echt heel erg leuk foto's getrokken! En oh, dat van die wc, ik heb precies hetzelfde meegemaakt haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt me als muziek in de oren, Lau!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je maakt zulke mooie foto's! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je weet wel hoe je wanderlust aan moet wakkeren, man man. Zeer veel liefde voor deze foto's (en zeker ook die random-stranger-foto's haha)<3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooit hoop ik dat ik eens met mijn ouders zo een fietsvakantie ga doen want als ik naar jouw foto's kijk begin ik alsmaar harder te hopen. Ik weet niet hoe je het telkens doet maar je foto's zijn altijd super mooi. (Je bent een echt natuurtalent!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt een heel mooi compliment! THANKS. Ah, ik hoop het ook! Als je tips wilt he, ik ben er!

   Verwijderen
 8. wauw! wat een prachtige foto's weer,
  hele mooie belichting.

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio