30.4.16

i. SOUTH FRANCE DIARIES | ON THE WAY AND ORANGE

30.4.16

2 7 . 4 . 1 6  •  w o e n s d a g
Een beetje beduusd word ik om drie uur 's nachts wakker. Had mijn vader me nu wel geroepen of niet? Na uitgebreid gegeeuwd te hebben besluit ik om toch maar eruit te gaan. Moe was ik nog een beetje na maar 4 uurtjes slaap, maar het vooruitzicht om dan nog wat verder te tukken in de auto beviel me wel. Want autorijden, muziek en half slapen is best te doen. Na alles gecontroleerd te hebben zaten we kwart voor 4 in de auto. Onderweg naar Frankrijk, terwijl de regendruppels ons uitgeleiden uit het donkere Nederland. Iets wat we de vorige dag nog helemaal niet hadden kunnen weten.


Eerst was het plan om naar Normandië te gaan, maar een paar dagen eerder liet het weerstation zien dat het koud zou worden en het veel zou regenen. Dus daar zouden we zeker niet naartoe gaan. Eerder nergens naartoe. Maar op dinsdagochtend liet ik zien aan mijn moeder dat het heerlijk weer was in het zuiden. En even later was ik op internet opzoek naar een geschikte accommodatie. Hihaa, we gingen toch nog weg! En naar de zon. 

Dit was wat ze opgaven in Nederland, hehehehehe.

Na verschillend stops werd het van -1 toch steeds warmer. Tot de zon op een gegeven moment tevoorschijn kwam en de bergen voor ons opdoemden. Ik kon het niet laten om telkens wat foto's te maken en stukjes te filmen vanuit de auto.  Ik zie velden vol gele pracht rondschieten, bergen in de verte met een wit topje, grote indrukwekkende ronkende moters die graag aandacht willen en de stad Metz waar we twee jaar geleden waren tijdens de fietsvakantie. We reden zo'n 12 uur om zover mogelijk te komen. Zodat we volgende dag minder te hoeven rijden. 


Om 4 uur arriveerden we in het stadje Orange. En ah, al deze huizen met die heerlijke kleurtjes. Ik houd daar echt van! Waarom, whyyy is dat niet toegestaan in Nederland!?! We begaven ons naar camping Manon waar we de nacht zouden doorbrengen. Bij de receptie zag ik een prachtige bloesemboom staan en mijn moeder merkt op dat de natuur hier al heel wat verder is dan bij ons thuis. We hebben drie nieuwe tenten en het was nog even een gedoe om uit te zoeken hoe alles hoorde. Maar dat is goed gekomen! 


Mijn vader en ik pakten de fiets om wat kleine benodigdheden te halen bij de supermarkt, alleen de fietspaden hier in Frankrijk zijn zo onhandig. Niks staat eraan gegeven op een bord, de ene keer moet je aan deze en de andere keer aan de overkant fietsen. 

Ik moest echt een foto voor zo'n hek en huis hebben, dus mijn vader maakte er een. Terwijl ik terug naar mijn fiets liep zag ik een oud vrouwtje nieuwsgierig helemaal uit het venster leunen om te kijken wat we aan het doen waren. We zeiden maar "bonjour!" en stiekem wilde ik wel een foto van haar maken, maar toen was ze alweer verdwenen in haar huisje.

Toen we terug kwamen op de camping aten we wat en daarna fietsten we richting het centrum. Elk hoekje en gaatje is zo fotogeniek hier, dat we om de 10 seconden moesten stoppen om mijn foto drang. We reden een beetje door het stadje en het viel me op dat het zo rustig was. Ik had het veel drukker verwacht. 


Tijdens het gouden uurtje gingen we weer terug naar de camping waar ik snel wat foto's maakte van de zon die zo mooi op een bloesemboom scheen. Het werd al heel wat frisser en onze handen werden steeds kouder. Ik plaatste op Instagram wat foto's, maar de Wi-Fi was zo irriterend traag. We doken vroeg onze tentjes in. Ik voelde al dat ik het koud zou krijgen, aangezien ik mijn pyjama was vergeten en dat was daadwerkelijk ook zo. Een paar keer ben ik wakker geworden, toch maar mijn vest en jas aangetrokken. Oh en niet te vergeten mijn muts. Beetje raar misschien, maar het scheelt echt zo een paar graden.


DIT WAS DAN ONZE EERSTE DAG IN 1 VAN MIJN FAVORIETE LANDEN. DE VOLGENDE DAG GAAN WE NAAR CANNES WAAR WE IN EEN AIRBNB APPARTEMENT VERBLIJVEN.

31 opmerkingen :

 1. Wat een prachtige foto's! Ik vind trouwens je gele jas zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Monique! Het is ook zo'n handig en leuk ding! Ben er nog steeds heel tevreden mee.

   Verwijderen
 2. Wat is Normandië mooi he? Ik kan je alvast vertellen dat Cannes ook echt een ontzettend leuke buurt is, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben niet in Normandië ;) & inderdaad ik zit nu in Cannes tot maandag en het bevalt me helemaal hier. <3

   Verwijderen
 3. Ohhh leukleukleuk!! Wat een schattige huisjes! Precies wat je zegt, waarom hebben we dat hier niet?? Wat een mooie fotootjes weer Laura!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar echt hoor. Het zal ook wel helemaal niet in ons kikkerlandje passen, toch betreurenswaardig. Thanks heeeej!

   Verwijderen
 4. Wauw prachtige foto's Laura!! Mogen de huizen in NL niet gekleurd zijn?! Wist ik niet! Ik geloof best dat elk hoekje fotogeniek is! En dat hekje waar je voor staat is ook zo leuk! Ik ben benieuwd naar je volgende diary!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat beweert mijn moeder in ieder geval, haha. Dinsdag komt 'ie online! ^ XX

   Verwijderen
 5. Je maakt zulke prachtige foto's! En dat stukje over het oude vrouwtje is zo schattig :) kan niet wachten op de volgende post!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje dankje! Lief van je. Dinsdag komt de volgende online. :)

   Verwijderen
 6. Ohh, wat heerlijk ziet het er daar uit! Het zonnetje schijnt gewoon hier door mijn beeld heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fotodrang ja, dat heb je gewoon en daar moet iedereen respect voor hebben ;) Geweldige foto's en ik kan niet wachten om je volgende avonturen te lezen en te bekijken<33

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nahaha, met jou kan ik zeker praten! Soonn... nee dinsdag komt ie online. ;;;)))

   Verwijderen
 8. Ahh wat heerlijk dat jullie toch nog besloten om naar Zuid-Frankrijk te gaan :) het ziet er super uit! Ja, waarom hebben de huizen in Nederland niet allemaal felle kleurtjes, ik houd daar ook zo van! Ik kijk al uit naar je verslagen van de volgende dagen!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, ik geniet hier echt! <3 Zo jammer he.. ;( Fijn! :) X

   Verwijderen
 9. Ah zo'n fijn blogje! Ik houd van buitenland, inderdaad zo leuk die gekleurde huizen. Ik vind dat je foto's echt een heerlijke vibe hebben, ik zit te genieten achter m'n schermpje ;) Kan niet wachten op de rest van je belevenissen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahhh wat heerlijk en wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Nog steeds heel veel liefde voor jouw gele jas, hihi. Geniet er van en veel plezier nog! Cannes is echt tof om een keer geweest te zijn. Ik was er precies 3 jaar geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa het is echt heerlijk zo met die blauwe zee. Vandaag vertrekken we weer, helaas.

   Verwijderen
 11. Ahhh wat heerlijk en wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Nog steeds heel veel liefde voor jouw gele jas, hihi. Geniet er van en veel plezier nog! Cannes is echt tof om een keer geweest te zijn. Ik was er precies 3 jaar geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben gewoon te erg jaloers ( goed Nederlands wel ). Elke keer als je weer een mooie foto op Insta post zit ik vol afgrijzen naar m'n scherm te staren. Prachtige fotootjes weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mwahhh, met afgrijzen nog al liefst ;") Ik snap je wel, als jij mijn was dan zou ik ook bloed jaloers zijn. THANKS <3

   Verwijderen
 13. Ohhh dat is zo een heerlijk gevoel he, dat je eerst nog in het koude Nederland bent en dan steeds meer richting het zuiden, de zon door komt, je uitstapt en het dan een betere temperatuur is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een prachtige foto's, weer enorm sfeervol.
  dat zonnetje erbij geeft echt een fijn zomer gevoel.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! :) Frankrijk heeft ook zo'n heerlijk sfeertje. Fijn he!

   Verwijderen
 15. Ziet er geweldig uit..
  Heel herkenbaar die fotodrang! ;)
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dan ben ik toch niet de enige. ;)) Thanks Esther <3

   Verwijderen
 16. Ahhh, zo'n fijn blogje. Al deze zonnestralen <3. Word er helemaal blij van. En wat heb je een coole gele jas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat er iemand blij van mag worden!! Thanks hé :)

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio