26.12.15

YORK .01

26.12.15

Dit is het eerste deel van de drie.

DINSDAG 22.12.15
En toen was het 's middags de tijd om naar de boot te rijden. Het was nog niet donker, maar ook niet meer zo heel licht. We waren allemaal heel benieuwd naar wat we de komende dagen zouden meemaken op het cruise schip die ons in 10 uur naar York zou brengen en weer terug in drie dagen.We liepen het gebouw binnen waar we in konden checken. Na dat gedaan te hebben gingen we met de (rol) trappen naar boven en liepen door een bepaalde brug de binnen. Toen we in onze hut kwamen schrokken we wel een beetje. Zo ontzettend klein allemaal! We hadden dan wel het goedkoopste, haha, maar zo erg hadden we ook niet verwacht. 
Aan de ene kant vond ik het wel grappig. Weer eens wat anders. Ik sliep met mijn moeder in de kamer waar gewoon een stapelbed in stond en een ieniemienie bad ruimte.


We gingen eerst wat eten in het restaurant waar een lopend buffet was. Prima. Het was nog best te eten, maar we hadden toen nog geen idee van de wind en golven die mijn ma en mij weer een lege maag zouden opleveren... 


Credits to the men model. Idk wie het was.

We liepen af en toe ook naar boven om op het dek te kijken. Lekker uitwaaien. Letterlijk. Ook zagen we dat de boot Rotterdam verliet wat grappige foto's opleverde. Om 10 uur 's avonds zat ik nog met mijn moeder op het dek omdat het binnen zo ontzettend warm was. We konden de golven onder heftig te keer zien gaan en toen het nog harder ging waaien en regenen gingen we naar binnen.


Met z'n allen zijn we op een gegeven moment in de stilte kamer gaan zitten. Daar stonden een paar stoelen en banken. Heerlijk even rustig. Toen we het zat waren vertrokken we naar onze kamers. Verschrikkelijk, je kon niet meer rechtop lopen gewoon. Zo ging de boot heen en weer door de golven. We vlogen onze bedden in en namen nog wel snel de tijd om ons om te kleden, maar de rest ging echt niet. Het domme was ook dat we onze reispilletjes vergeten waren om mee te nemen. 

Het resultaat: mijn moeder heeft serieus meer dan 10 keer gekotst en elke keer hoorde ik haar weer naar de wc vluchten om te braken. Ik ging op een gegeven moment ook. Ik voelde van dat zure omhoog komen en ik vroeg mijn moeder snel om de emmer en daar ging alles hoor. Dag lekker eten. Het leek wel een stampot. Jummy. Ik stikte ook bijna. Bah. Ook viel de moter opeens uit en het licht. Zo vreemd! Ik dacht al dat we om zouden gaan.Maar gelukkig heb ik nog wel kunnen slapen.


NEXT DAY - WOENSDAG 23.12.15


De volgende dag werden we om 6  uur alweer wakker geschreeuwd door de omroeper en gingen we ontbijten. Gelukkig kon ik nog wel wat naar binnen werken. En jongens, croissantjes met nutella. JUM.

Met de bus reden we zo'n ander half uur van Hull naar het stadje York. Ik heb de hele weg half liggen slapen. Was wel even lekker. Door de bus werden we afgezet in de stad en liepen vanaf daar verder. 


Ik vind het zo'n leuk stadje! Want: kerstmarkt, overal kerst muziek, knuffelbeertjes, smalle steegjes, fairy lights, gezellige winkeltjes en lekker eten.

In het volgende deel meer daarover. En jongens: ''Merry christmas!''
x

28 opmerkingen :

 1. Wat een prachtige foto's zeg! Alleen balen dat je zee ziek was. Nog een hele fijne kerst! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah thanks, lief! Ja, dat was inderdaad niet zo fijn.. Jij ook, geniet ervan! X

   Verwijderen
 2. Je foto's zijn echt prachtig! En ik krijg gelijk honger als ik naar dat lekkere eten kijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, super gaaf! Mooie foto's ook. Fijne dagen!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's maak je! Net alsof ik erbij ben ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook wel een beetje de bedoeling! :) Wel heel lief x

   Verwijderen
 5. Ooh, Laura toch, wat stom dat jij en je mama er niet goed tegen konden tegen het hele boot gebeuren, maar dat snap ik best (ik had waarschijnlijk ook een aantal keer naar de wc gerend, maar gelukkig heeft dat de pret niet bedorven!) Hoe je dat hebt gered om om 6 uur op te staan na zo'n woelige nacht, pfoe. Wat een mooooie foto's trouwens, ben al kei benieuwd naar de rest! (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mwehh, klopt! Misschien omdat ik op de normale dagen zonder vakantie ook om 6 uur uit mn bed moet? Aw thanks!!

   Verwijderen
 6. De boot tocht klinkt iets minder, maar de rest klinkt leuk! Hele mooie foto's ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, je reis klinkt niet heel erg fijn Laura! Ik kan me dat gevoel van 'we gaan om..' helemaal voorstellen nu je het zo beschrijft, eng... Wel fijn dat jullie uiteindelijk gewoon goed zijn aangekomen, en lekker het stadje konden verkennen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, voelde gewoon als een vrije val.. bamm, bamm. Haha. Maar, ja, weer eens wat anders. Mijn moeder was blij toen ze weer wat vaste grond onder haar voeten had. ;)

   Verwijderen
 8. Gelukkig zijn jullie goed aangekomen! Wanneer ik op een boot ben schieten er altijd wel wat beelden à la titanic door mijn hoofd voor ik aan boord stap, maar gelukkig is er nog nooit zoiets gebeurd. En wauw, Laura! WAUW! Je foto's zijn echt prachtig! Ik ben benieuwd naar het volgende deel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Even bekomen, want Laura! Wat een prachtfoto's!! Hopelijk gooi je dat tweede deel er snel op, want ik ben reuzebenieuwd. Jammer dat je moeder en jij niet goed tegen 'zeeziekte' kunnen, hopelijk heb je je nog goed kunnen amuseren daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn hart smelt.. Wat lief! Ja, dat wel hoor, maar toch voelde je je net alsof je nog op de boot heen en weer ging. Je kent dat wel.

   Verwijderen
 10. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Het zag er zo gezellig uit! En balen dat je wat zee ziek werd met je mama. Ik weet nog goed dat ik enorm zee ziek werd met een schooluitstap haha! Echt prachtige resultaten!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was ook wel heel gezellig! Ah, op een schooluitstapje is het nog vreseijker.. Thanks. X

   Verwijderen
 11. De foto's zijn echt mega mooi Laura!!! Echt heel mooi!! Super vervelend dat je zee ziek werk (ook voor je moeder natuurlijk). Ik herken het wel een beetje, alleen ik ben wagenziek..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ik ben dus ook wagenziek. En vliegziek. Dus altijd maar een reispilletje meenemen, haha. Dankjewel! X

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio