17.10.15

ON THE WAY TO ENGLAND • 01

17.10.15

12.10.15

Wat waren het vijf leuke en gezellige dagen! Één van de beste weken ooit. Ik ging op werkweek naar Londen: we verbleven in gastgezinnen, gingen naar zes museums, praatten tot 's avonds laat, aten onze lunchpakketten niet op, leefden op koek, ijsjes, de McDonald's en oreo's (oftewel koek), maakten loads & loads of pictures, hadden iets met jawlines & cheekbones, genoten van 2 uur wifi op een dag en anders probeerden het in museums, liepen tot onze voeten het niet meer deden en nog veeeel meer. 

In deze serie van 5 artikels vertel ik er meer over.

M A A N D A G
Maandag brak dan eindelijk de dag aan waar ik al zo lang naar uit heb gekeken; we gingen naar Londen!! Om 5 uur werd ik verschrikt wakker omdat mijn wekker niet af ging. Oeps. Snel at ik wat en maakte me klaar om naar school te vertrekken. We reden zo’n 4 uur in de bus naar Carlais in Frankrijk en zagen de zon heel mooi opkomen. Vanaf Carlais vertrokken we met de boot naar Dover. Het was prachtig weer, de lucht was helder blauw en we konden de meeste tijd buiten op het dek zitten. We hebben vele foto’s gemaakt en ik kwam nog een vriendin tegen die ook precies deze week naar Londen ging met school.


Marieke, Aline, me en Ilze. 


Toen we arriveerden in Engeland reden we naar het stadje Canterbury waar we de kathedraal bezochten en daar opdrachten over maakten. Al snel hadden we vrije tijd en Ilze en ik gingen samen het stadje verkennen. We bezochten wat leuke winkeltjes en ik ging mijn geld omwisselen in ponden. Volgens mijn ouders ben ik gewoon opgelicht omdat ik veel te weinig terug kreeg. 

Dus tip: Reken eerst uit wat je terug moet krijgen en als het te weinig is dat je krijgt, niet doen!


Aan het einde van de middag reden we naar Croydon, een buitenwijk van Londen waar we verbleven in de gastgezinnen. Oh, ons gastgezin, een heel verhaal opzich. Ik zal het zo samenvatten: het vrouwtje was 47, had al kleinkinderen en was van Surinaamse / Colombiaanse afkomst. Ze woont in een flat en wij verbleven met z'n vieren in het kleinste kamertje ooit. Ze rookt, dus je kan al voorspellen hoe het daar binnen rook. We kregen de eerste avond koude pasta zonder saus met hier en daar een groen of rood stukje, en koude pizza en 6 schijfjes komkommer. De Wifi ging na 2 uur alweer uit omdat haar batterij van de mobiel te snel op ging. En tot slot, haar hele badkamer was roze. 

Toch was het met de meiden ontzettend gezellig. We sliepen pas om 1 uur na veel gelachen en gepraat te hebben. 

21 opmerkingen :

 1. Wow, een roze badkamer, ik zou gek worden als ik 's ochtends op zou staan, haha. Het ziet er daar zooo mooi uit! Ik moet dringend eens naar Londen blijkbaar, prachtige kiekjes heb je genomen. Goed dat je dat even zegt met dat euro naar ponden uitrekenen, heb je trouwens nog ponden over? Dat is alleszins iets wat ik altijd wel doe, haha, altijd tof om bij te houden en ergens te plakken. (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nah, 20 pence ofzo haha. Dankjewel Brritt! Engeland is simpelweg zo mooi en gezellig.

   Verwijderen
 2. Oh dit herinnert me zo aan vorig jaar, ik had mijn wekker toen een uur te laat gezet waardoor ik wakker werd van een toeterende auto voor de deur... echt zo erg! Maar goed, ik kon nog mee gelukkig haha. Geld had ik trouwens van te voren aangevraagd bij de Rabobank (gratis, geloof ik), dat voorkomt een hoop narigheid. ;) Echt onwijs mooie foto's, die krijtrotsen zijn zooo mooi<3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh serieus? Iedereen verkondigde mij dat het dan duurder was, wat uiteindelijk als nog zo was. Ja heel apart zijn ze he!

   Verwijderen
 3. Klinkt echt superleuk en de foto's zijn prachtig! Ik zou zo graag eens zo'n uitwisseling meemaken, maar het lijkt er niet op dat mijn school dat gaat organiseren. Helaas. Maar volgens mij gaan we nog wel een paar dagen naar Berlijn. Uitjes met school zijn altijd zo gezellig met z'n allen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, onze school organiseert herl veel uitjes en ze zijn allemaal zo awesome! Berlijn is iniedergeval wel super gaaf.

   Verwijderen
 4. Oeehh, ik wou ook meeee! Maar ziet er wel geweldig uit! Hebbie Joe nog gespot? xx sammy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaahh daar hebben we nog aan gedacht. Wij zieden zo: als we hem tegen komen maken we een selfie en laten zien hoe klein hij is voor Joëlle. Maar nee ; (

   Verwijderen
 5. Woordgrap wel, ze rookt....je kunt wel raden hoe het daar rook :)
  En waarom maak jij altijd zulke mooie fotos? Toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat zie jij weer he. Wel lief hoor Fietje <3<3<3

   Verwijderen
 6. Je foto's zijn echt súper mooi!! Afgelopen zomer ging ik ook naar Engeland, dus via dit artikeltje duik ik weer even terug naar de vakantie. Ik vond Canterbury echt een hele gezellige stad! Moderne winkeltjes maar ook wat authentieke en bijzondere plekjes. En had je ook op de boot dat je haast niet recht kon lopen bij hoge golven? Ik voelde me bijna dronken, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, de heen weg viel gelukkig heel erg mee met die golven. Jaa, Canterbury vind ik ook echt een top stadje! Je hebt zowat alles daar.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 7. Super mooie foto's Laura! Bewerk jij je foto's trouwens? Want ze hebben een super mooi effect (of komt dat door je camera?) Ik had gewoon geld op mijn bankrekening gestort en vervolgens in Londen eruit gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Mei Qi!! Ik bewerk ze inderdaad, dat had ik dus ook moeten doen... ;(

   Verwijderen
 8. Wauw, wat een mooie foto's! Echt heerlijk om zo plaatjes te kijken! Een gastgezin in inderdaad een speciale ervaring. maar wow, een roze badkamer?!

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio