6.8.14

Fietsvakantie | The end

6.8.14

Hey allemaal! We zijn alweer 2 daagjes thuis en hebben alles bijna opgeruimd, gewassen en gestreken.
Wat ging de vakantie toch snel. De tijd vloog voorbij. Maar het was wel een mooie vakantie geweest. Veel dingen/stadjes bezocht en natuurlijk heel veel foto's gemaakt. Dat vind ik ook het leuke aan een vakantie, je ziet zo veel nieuwe dingen die je thuis weer niet hebt. 
Maar hier heb ik nog een paar foto's bewerkt met VSCO CAM van de hoogtepunten van deze vakantie.

Op donderdag, 17 juli vertrokken we naar Utrecht station. Daarvandaan gingen we met de nachttrein naar Basel. Heen en weer geschud moesten we proberen te slapen maar dat ging niet echt van harte. 
's ochtends arriveerde we in Basel waar we 2 dagen verbleven. 
We hebben niet alles van Basel gezien, we zijn niet in het centrum geweest, maar wat we ervan hadden gezien viel we een beetje tegen. Het was meer het industriële gedeelte. Maar het was zo warm!


Heel veel mensen zwommen, het was meer meegesleurd worden door, met de stroming mee. 
Dit zijn 2 foto's van een van onze beklimmingen. En zoals je kan zien was het erg mistig! Maar dat had ook wel weer wat. Het was heel apart! We reden gewoon door wolken heen bovenop de berg. 
Maar we hebben ook onze hoogste top gehad: 825 meter hoog. 
Ik vind deze foto erg leuk. Mijn moeder filmt mijn vader die aan komt fietsen. En op de achtergrond is het heel mistig. 
In Vianden hebben we een kasteel bezocht. Het kasteel Oranjeburg. In ons boekje stond dat het de mooiste kasteel van de Ardenne is. Het is erg in trek bij Nederlanders want het was eerst in bezit geweest van de Oranjes. Het was wel leuk om het te bekijken. 

Deze foto mag natuurlijk ook niet ontbreken: want IJS!
We hebben niet veel van die ijskraampjes gezien maar in Luxemburg waren ze er wel. 
We maakten een uitstapje van onze route naar Metz. Daar bleven we ook 2 dagen. Metz was wel leuker om te bezoeken dan het stukje Basel dat we hebben gezien. 

Deze foto is van een afdaling. Onze laatste beklimming. En we mochten gewoon 20 km achter elkaar niet trappen. Wat was dat lekker! Alleen maar dalen, wel geleidelijk.
Tsja, dit missen we wel in Nederland. Van die schattige huisjes met leuke kleurtjes EN natuurlijk de bloembakken vol met vrolijke bloemetjes. Die zou mijn oma zo willen stelen en naar huis meenemen.
Een heel veld vol met zonnebloemen en op de achtergrond bergen. Ook zo typisch voor Frankrijk.
Zo, dit waren een paar bijzondere momenten op vakantie. We hebben nog veel meer foto's gemaakt dan dit. Maar ik vond deze we erg leuk om nog te delen als afsluiting van de vakantie. 

Totaal aantal kilometers: 1060 km 
Totaal aantal verbruikte calorieën: 42080 kcal
Totale stijging: 9457 meters

Ik ben benieuwd naar wat we volgend jaar gaan doen. We vonden het wel erg zwaar met klimmen (het leek veel erger dan vorig jaar) dus we weten het echt nog niet. X, Laura.

6 opmerkingen :

 1. Wat stoer een fietsvakantie! Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke reis en mooie foto's! Ik heb nu ook zin om op fietsvakantie te gaan :( Gaan jullie volgend jaar de route niet gewoon afmaken van Basel naar Rome :P
  Groetjes Jorijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed ideetje! Maar we hebben gekeken, je hebt een route van Basel naar Florence en van Florence naar Rome.. We hebben nog geen idee wat we gaan doen. Dus jullie horen het nog wel een keertje (;

   Verwijderen
 3. Je maakt echt hele mooie foto's! Welke camera heb je? x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor deze foto's heb ik mijn mobiel gebruikt en anders maak ik foto's met een Kodak camera.

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio