17.10.18

DE VIJF STERREN VAN ITALIE

17.10.18

 

In de derde week van mijn verblijf in Italie vroeg ik of het mogelijk was om een tripje naar Cinque Terre te maken en de volgende dag stond ik daar ook werkelijk. Tussen nog honderden anderen die hetzelfde idee hadden. Deze dorpjes waren dan ook werkelijk vijf sterren (waard (en een heel ietsje pietsje overrated)). Er werd mij verteld dat ik ze alle vijf niet in een dag zou kunnen bezoeken, dus ik overnachtte ook voor het eerst in een hostel. Ik werd maandag afgezet in La Spezia vanwaar ik de trein kon nemen naar het eerste dorpje van Cinque Terre, Riomaggiore waar ik binnen een paar tellen aankwam. Dit is een best uitgebreide artikel geworden, maar vind je het gek? Ik kon me uitleven daar met mijn camera. Ten eerste, een tip voor als je ook naar Cinque Terre wilt gaan, koop een Cinque Terre treinkaart voor een dag! Ik was weer eens eigenwijs en dacht die niet nodig te hebben, maar op het tweede stationnetje kon ik geen normaal treinkaartje kopen. Dus ik moest wel een Cinque Terre kaart kopen. (€16 + €4...) Deze kaart is overigens ook geldig voor de wandelpaden die de dorpjes verbinden met elkaar. 

Van te voren had ik al gelezen dat Riomaggiore het minst mooie (of het minst indrukwekkende) dorpje was. Eerst wist ik niet welke richting ik heen moest toen we aankwamen met de trein. Maar zoals altijd, gewoon de rest volgen. We gingen door een tunnel en kwamen via een smal steegje bij de bekende gekleurde huisjes van dit stadje. Ik had niet direct het wauw-effect, maar ik vond de golven en het uitzicht als je naar boven liep wel heel mooi. Desalniettemin, het is Italië, en je kan het absoluut niet lelijk vinden. Het dorpje stelde verder niet veel voor, maar ik kocht er een flesje water en een banaan en nam de trein naar de volgende stop.


Ik was gelijk verliefd. Een lange boulevard met de bekende blauw of oranje gekleurde parasols op het strand. Ik liep omhoog en kreeg nog mooiere uitzichten te zien over het strand en de zee. Daarna kocht ik focaccia, het heerlijke, zoutige Italiaanse brood en nam dat mee op het strand waar ik een paar uur in de zon lag te bakken. Ook kon ik het niet laten om de zee even in te gaan, de zee die aardig tekeer ging en mij elke keer bijna omver wierp. Het was 28 graden, dus het water was nog heerlijk. 
De trein stopte aan het begin van een drukke straat met allemaal ijskioskjes. Dus ik kon het absoluut niet laten om er ook een ijsje te halen. Met een bolletje citroen en chocolade. Maar vooral het citroen was heel lekker, waarschijnlijk ook omdat het lokaal daar vandaan kwam. Ik liep een stukje verder en zag toen een verboden doorgang die liep naar een rots waar je onderdoor kon lopen en je in een inham kwam met allemaal steentjes en rotsen. Het deed met denken aan Étretat in Normandië, waar de zee ook tegen de rotsen aansloeg. Vernazza had een soort haven, maar dan zonder boten. Als een soort ultieme chill plek om even te eten of gewoon te zitten. Ik dacht eerst, is hier een dolfijnenshow te zien of wat dan ook? Maar nee. Hier kon ik de bus nemen (met de Cinque Terre kaart) die mij naar boven vervoerde waar het dorpje gelegen was. Anders moest je te voet 382 treden omhoog - wat ik de terug weg deed. Omdat het op een top gelegen was, had je hele mooie vergezichten over het water en op het dorpje zelf. 


Van dit dorpje heb ik vooral een heleboel golden hour foto's. Ik ga die denk ik nog in een andere blogpost delen. Voor 19:00 moest ik ingecheckt zijn in mijn hostel, dus daar ging ik eerst heen. Helemaal omhoog lopen. Het heette: Ostello Cinque Terre. Toen ik was gesetteld ging ik gelijk weer naar buiten om de zonsondergang te bekijken die ook enorm goed te zien was van zo'n hoogte. Ik raakte in gesprek met een Canadees echtpaar en zag de zon zakken in de zee vanaf een bankje op de centrale plek van Manarola waar je neer kon kijken op een paar rotsen. Echt de mooiste zonsondergang ooit. Daarna gezellig in mijn eentje spaghetti gegeten in een restaurant. (Waar ze me overigens hebben opgelicht door 2,50 te rekenen voor brood waar ik niet om vroeg. Italianen... lol) Ik was redelijk vroeg weer terug in mijn kamer, want er was ook niet veel meer te bleven toen het eenmaal donker was.

Ik vond het hele hostel avontuur wel grappig en het viel op zich wel mee. Mijn twee roomies waren opeens ingewisseld toen ik terugkwam (?) en om half 10 was het al donker in de kamer. Eentje snurkte en het slapen ging wel wat moeizaam.  Maar ja, ik ontmoette wel nog een ander meisje die een paar jaar ouder was dan ik, waar ik nu nog contact mee heb.  
De volgende dag liep ik een stukje naar boven om een cache te vinden, maar het was een heel mooi gezicht, zo met de ochtendzon. Daarna nam ik de trein terug naar La Spezia en spendeerde daar de rest van de dag totdat ik begin van de avond werd opgepikt om terug te gaan naar Carro. Ik zal ook nog een blogpost maken met foto's die ik daar gemaakt heb. Als je mij vraagt welk dorpje mijn favoriet was, zeg ik denk ik Monterosso. Omdat ik daar ook het langst was (nee grapje, dat klopt natuurlijk niet. Ik was het langst in Manarola en die komt dan ook op de tweede plek. Of nou ja, ze moeten de eerste plek maar delen dan) en het gewoon ontzettend mooi was en nog een beetje veelzijdig. In de andere dorpjes had ik het soms al snel gezien. Uiteindelijk heb ik alle vijf wel in 1 dag gezien. Dus het is wel mogelijk.

Heel veel mensen vragen hoe het was om in je eentje te reizen. Maar echt, ik vond het heerlijk. Gewoon je eigen plan trekken, doen waar je zin in hebt, muziek in en gaan. Het enige probleem is dat ik zelf nogal een chaotisch persoon ben die alles verkeerd doet, dus voor mij is het soms wel handig om iemand erbij te hebben die het een beetje kan ordenen.
 Kortom, ga Cinque Terre bezoeken als je in Ligurië bent!

18 opmerkingen :

 1. Wat een heerlijke zomerse foto's! Ik vind alleen reizen ook erg leuk, maar zou het denk ik ook net iets fijner vinden om samen met iemand te gaan. Kan je net iets meer kletsen en dingen met elkaar delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) Ja dat vind ik ook wel, maar ik denk dat ik af en toe wel eens er zelf op uit wil gaan in de toekomst.

   Verwijderen
 2. Ik hou echt van italie.. het is ook echt mijn land geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles is er ook gewoon zo mooi he! Ik heb mijn ouders ook overgehaald om volgend jaar naar Italië te gaan :')

   Verwijderen
 3. Echt zoveel liefde voor dit artikeltje! De foto's zijn zoals altijd weer echt on point.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben er zelf ook heel blij mij en leuk om terug te kijken. Lief van je!

   Verwijderen
 4. Wauw Laura!! Wat een fijne post!! Ik houd zó erg van je foto's <3!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat mooi! Ik krijg gelijk zin in een vakantie. Ik ben gek op zulke dorpjes en zee. Het zeewater dat tegen de rotsen aanbotst <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt het meest fantastische ooit! Later zie ik mezelf ook wel in zo'n dorpje wonen met uitzicht op de zee <3

   Verwijderen
 6. prachtig, zo'n mooie foto's van zo'n mooie plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kei kei kei mooie foto's Laura!! De dorpjes zien er zo leuk uit!! Ik ben benieuwd naar je golden hour foto's! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee dankjewel Marthe! <3 Goeie reminder ook, zal er snel aan gaan werken. hihi

   Verwijderen
 8. Wat een prachtige foto’s! Ik ben ook echt gek op Italië. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, leuk om te horen! Ik kan niet wachten om weer terug te gaan!

   Verwijderen
 9. Tof dat je alleen op reis bent gegaan, stoer! En ik kan me inderdaad voorstellen dat het best wel fijn is, je kunt helemaal je eigen gang gaan. En je ontmoet zo ook makkelijker nieuwe mensen!

  Ik heb al veel over de Cinque Terre gehoord van anderen, maar ik ben er zelf nog nooit geweest. Leuk om via dit artikel een beetje een beeld te krijgen van hoe het eruit ziet. Namelijk: prachtig, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zo weer gaan in mijn eentje! Tof dat je er nu een beter beeld van hebt :)

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio