7.7.18

VALLDEMOSSA - TRAVEL DIARY MALLORCA NO.3

7.7.18

Juli. Het is juli. Mijn favoriete maand sinds ik dat een paar jaar geleden besloten heb. Ik heb dit schooljaar afgesloten en in heb veel hoop op mijn Propedeuse. (Heb ik trouwens al gemeld dat ik een kat heb? Jaaa, eindelijk!) Normaal gesproken zouden we nu ergens halverwege Nederland en onze vakantiebestemming zijn, maar dit jaar niet. Dus laten we nog eens terug gaan naar mei. Waar ik vele plaatjes schoot van dit authentieke dorpje, Valldemossa, verscholen tussen de bergen. Echter, wel een van de meest bezochte plaatsjes op Mallorca. Want, Chopin én George Sand hebben een poosje gewoond hier en daarnaast zijn er vele mooie uitzichten. (en vele katten, place to be xD)

 30 /4/2018
We werden om 7 uur wakker gemaakt zodat we vroeg konden ontbijten en vertrekken. Voor alle drukte wilden we al in Valldemossa zijn. Het dorpje heeft hele mooie straatjes waarvan je alleen maar kan dromen in Nederland. We bezochten de kamer van Chopin en zagen het uitzicht vanuit het huis. Het was een beetje regenachtig en niet echt warm voor Mallorcaanse temperaturen. 
Trui van de Pull&Bear. 


Na Valldemossa reden we met de auto richting Banyola, waar we de berg Alquiera beklommen. Over honderd haarspeldbochten kwamen we boven op de berg. Af en toe sneden we de af, mijn broertje en ik, dus voelde me echt weer een berggeit. We hadden ook - eindelijk - eens een mooi uitzicht toen we boven kwamen. We hebben al zo vaak gehad dat je veel moeite moest doen om boven te komen en er dan alleen maar bomen te zien waren. Naar beneden gaan wat ietsjes lastiger, maar we overleefden het. Op een gegeven moment kwamen we op een ontzettend stijl stuk, zonder weg en alleen maar steentje. De enige mogelijkheid was om van boom naar boom beneden te komen. En toen konden we op eens niet verder doordat de weg afgesloten was. Over prikkeldraad heen gestapt, tussen de ''ekte'' berggeiten en schapen door en hoppa, we kwamen goed uit. 

Was weer een avontuur. 


Ja op deze foto ziet het er niet zo erg uit, maar het was  nog best pittig om beneden te komen. 
De laatste stop van deze dag was Kasteel Bellver, dichtbij Palma. 

14 opmerkingen :

 1. Ontzettend prachtige plaatjes <3 Klinkt (en ziet er uit) als een heerlijke vakantieplek!!
  ik krijg helemaal zin om op vakantie te gaan! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah thanks Eva! Zeker, vooral als het nog ietsjes lekkerder weer zou zijn. Alvast fijne vakantie! X

   Verwijderen
 2. Super mooie foto's! Wat fijn hé, zo'n mooie uitzichten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Looove it! Als ik toch zo’n uitzicht had altijd... ☺️

   Verwijderen
 3. Jij bezoekt altijd zo leuke plekjes! Zou je eens een soort van travel post willen maken met alle landen met de leukste plekjes om te bezoeken? Zou super wijs zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh supermooie foto's! Ik geniet echt elke keer van jouw travel artikeltjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo ontzettend lief en leuk om te horen!!! Veel liefs

   Verwijderen
 5. Aaah wat een mooie foto's Laura!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt hele mooie foto's, wou dat ik dat ook kon ;)

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio