5.8.17

5. FIETSVAKANTIE – RHEINFALL

5.8.17

dag 12 – 18.7.'17 dinsdag

21:00   //  langs de rijn
als ik links van me kijk zie ik het spiegelbeeld van de lucht in het water. het gaat van blauw naar iets donkerder, rozig en oranje. dit alles gemengd met elkaar geeft een prachtig aanzicht. mensen zijn aan het volleyballen op het grote veld van gras waar her en der mensen aan het chillen zijn. af en toe een gil of een schreeuw en het geluid van handen die de bal weg slaan. achter me hoor ik mensen praten in een taal die ik niet echt kan verstaan (maar wel 2 jaar les in heb gehad..) al deze happy campers genieten van deze mooie zomeravond. een paar mensen laten zich gaan op de sterke stroming en zwemmen voorbij. of varen langs. de geur van het kampvuur komt steeds sterker m'n neus binnen en ik hoor een hond opgewonden blaffen. een paar mensen komen kijken naar de laatste tekenen van de zon en nemen hun voedsel met zich mee. (ik krijg nu ook weer trek tho). in goud schrijven voelt fijn. - hoe een zomeravond altijd zou moeten zijn. 
——— 

We begonnen onze ochtend met een fietstochtje naar de waterval. Het was een enkele kilometer fietsen, maar we moesten wel erg klimmen. Om bij de waterval te komen fietsten we op een weggetje langs het water aan de bosrand. Op en neer. Toen we er bijna waren was er ook een er-rug stijl stukje van 20% omhoog. Toen ik naar versnelling 1 wilde schakelen lag mijn ketting er gelijk af (wat ook meerdere malen gebeurd was). Samen met mijn broertje liep ik dus maar omhoog. Nadat we onze fietsen in de fietsenstalling geparkeerd hadden, kocht mijn moeder tickets voor een boottochtje en toegang tot mooie uitzichtjes.

We stapten een glazen lift (helaas zonder glazen grond) in die ons bracht op de paadjes bij de waterval. Toen ik het razende, enorme geluid hoorde en de waterval zag werd ik toch wel heel enthousiast. Wat een energie kan je krijgen van zo'n mooi en bijzonder stukje natuur. Het is dan ook de grootste waterval van Europa. We liepen naar allerlei spotjes, vergezeld met wat andere mensen. Gelukkig was het nog niet zo druk omdat wij redelijk vroeg waren. Vanaf boven zagen we een prachtige regenboog in het water verdwijnen. Na een poosje stapten we een bootje in (waar je overigens apart voor moest betalen) die ons in het midden van het water bracht en naar de overkant. 


Op een smal trappetje met nog een horde andere mensen konden we naar boven op de rots. Familiekiekjes werden er gemaakt en nog vele andere foto's van het machtige water. De boot bracht ons aan de overkant waar we over een bruggetje liepen. Het wemelde er letterlijk van de grote vissen in het water. Volgens mij konden ze geen vin bewegen of ze sloegen elkaar voor de kop. Verschrikkelijk. Voor geen goud zou ik daar een poot in zetten. 


Ongeveer na ander half uur liepen we terug naar onze fietsen nadat de boot ons op het beginpunt afzette. De temperatuur steeg ook. We wilden verder nog graag naar het centrum van Schaffhausen toe en maakten onze fietsen vast in de stad. In de supermarkt kochten we choco broodjes en drinken waarna we een beetje rond liepen. Het was wel een gezellig stadje, maar niet veel te doen. Ik had nog wel een ijsje op. (smikkel. met cookies. my fave. (one of my faves)) Toen we naar huis fietsten deden we erg moeilijk. Het was niet helemaal duidelijk welke brug we over moesten om aan onze kant te komen, dus we reden over de verkeerde natuurlijk. Een iewat stijl stuk op een beetje berg was het gevolg. Achteraf bleek dat helemaal niet nodig geweest te zijn. 
De rest van de dag waren we op de camping. 's middags dreven we weer op de stroming van de Rijn. Het was zo lekker. Al zou je blijven drijven kom je wel bij de waterval.  Rond de avond gingen mijn ouders een stukje lopen en Daan en ik gingen ons eerst douchen. Het kleingeld aan Zwitsers geld moest ook op en daarom kochten we een patatje. Echt een patatJe inderdaad met zo'n 10 frietjes en ketchup. Zo niet de 5 Franc waard! En trouwens, wie eet er nou ketchup bij de patat?? Nadat we die op hadden gesmikkeld (want het was wel lekker gekruid) langs het water waren mijn ouders er weer. Na nog een dikke worst en wat ander prut voelde ik me toch wel een beetje beroerd. De rest van de avond zaten we op ons plekje langs het water. De volgende dag gaven ze heel warm op. Daarom stond de wekker al om 6 uur.

26 opmerkingen :

 1. Supernice deze blogpost, de foto's van die waterval zijn zoooo mooi!! Het lijkt me heel vet om eens naar die waterval te gaan! :D Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje!! ik vind het ook een van de mooiste plekjes ooit <3

   Verwijderen
 2. Echt adembenemend mooie foto's weer Laura! Ik geniet zo van je reisdagboeken! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ah lief! dankjewel ik vind het ook leuk om te doen. xx

   Verwijderen
 3. Wat schrijf je leuk! En de foto's zijn echt prachtig :o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh, je foto's hebben zo'n mooie kleuren! Ik ben echt verliefd op dat water hihi (en die vissen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The photos of the water is mesmerising isnt it? You captured the vibe well :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, de foto's van het water zijn heel vet! En die eerste ook met de regenboog, moooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die eerste is ook een van mijn favoriete! dankje Luna! <3

   Verwijderen
 7. Waaauw die watervallen, zo mooi! En dat gewoon tussen de gebouwen door. Heeel tof. Heb je weer mooi op de foto gezet :) En zoveel vissen ook, snap dat je daar al niet met je handen of voeten in gaat haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt prachtig! als je de kans ervoor krijgt moet je er echt geen gaan!! en dankjewel weer voor je leuke reactie xx

   Verwijderen
 8. Je fotostijl is echt om U tegen te zeggen! Hoe je het water hier vastlegt... Erg leuk gedaan!!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahhh, jeetje wat een mooie plek!! Superfijn diarytje weer! (en luf luf luf je foto's!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lieflieflief! (ik lees dit veelste laat, maar ik moet gewoon nog even bedanken :) )

   Verwijderen
 10. Dat was het lastige fietsritje dus zeker wel waard! Mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt! en mijn chagrijnige buien haha, die ik me nog herinner) dankjewel!

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio