29.7.17

4. FIETSVAKANTIE – KAMPEREN BIJ DE BOER

29.7.17

2 dagen.
dag 9 – 15.7.'17 zaterdag
We fietsten deze dag naar Zwitserland. Door het minderfijne weer hadden we besloten om niet meer naar Liechtenstein te gaan. De rit ging eerst meer door het (platte) land heen, langs de bergrand. Later kwamen we het water van de Bodensee weer tegen. Het was een iets saaier stuk fietsen. Wel zagen we boven de Bodensee telkens zeppelins rond vliegen. Als ontbijt at ik lekkere chocoladebroodjes (jum) + poedersuiker (tien maal meer jum). Toen we rond de middag wilden stoppen bij de allereerste camping was daar helemaal niks aan. Alles zat vol en niemand was er bij de receptie. Verder fietsten dan maar. Na 6 kilometer kwamen we bij een tweede, maar privé. Uiteindelijk zagen we een  mooie plek bij een boer op een groot grasveld met maar een paar andere campers en een tent. Nou, helemaal geweldig. (Vooral voor m'n ouders). Heerlijk rustig en als je iets naar beneden liep had je daar het water.
btw. de zwitsers (how you say dis??) zijn erg trots op hun vlag ofzo. overal, in elke straat hangt er wel eentje.
voor de grootouders. ↑


M'n vader en ik gingen boodschappen doen, helemaal omhoog fietsen naar een vet dure supermarkt en bakkerijtje - want Zwitserland hé. Alles twee keer zo duur dan normaal. En de anderen zetten de tenten op. Ook was m'n ding van de versnelling gebroken. Gelukkig kon papa die nog maken waarna we gingen zwemmen. Douchen was half buiten, half in een hokje waar allemaal hele vieze beestjes met lange staarten doodstil (letterlijk, want volgens mijn broertje waren ze ook echt dood) zaten op het douchegordijn. BAH. Des avonds gingen papa en mama een stukje lopen en wij gingen tafeltennissen en de hond aaien. De oudjes die hier ook stonden waren aardig, maar wel een beetje bemoeierig. Ze hielden alles goed in de gaten hoor. Het was wel een mooie plek waar we stonden. Fijn onderhouden gras, in de verte de bergen met daarvoor een maisveld en vooral zondagavond scheen daar heel mooi licht. ———
dag 11  – 17.7.'17 maandag
Om 7 uur uit de veren (beter gezegd de slaapmat) en dag zeggen tegen de boeren-camping-hond en katten en de loerende ouwe mensjes. We fietsten nu wel met wat klimmingen en we begonnen al met een strak plauwe lucht. Dus dat was alvast een voorteken voor een pittig warm dagje. Na een paar kilometer kwamen we bij de Aldi, zelfs de Aldi was duur, en kochten daar wat brood en spul voor het ontbijt. We maakten een uitstapje vanaf de Bodensee naar Schaffhausen, dat aan de Rijn ligt om de waterval te zien.De grens tussen Duitsland (Konstanz) en Zwitserland. 


Deze halfopz'nkophangende maan was wel even bijzonder.
Hieronder het super heldere water van de Untersee (of Rijn, idunnno anymore). ik fietste vrolijk langs m'n moeder heen de berg af naar een brug toe. ik dacht dat ik wel goed ging. na een paar minuten op de brug te hebben gestaan en foto's gemaakt te hebben komt er een boze papa naar me toe. we moesten weer de hele berg terug fietsen omdat ik dacht slim te zijn. niet dus.
maar, ik had Stein am Rhein in ieder geval alvast gezien. 
Toch wel een respectievelijke 62 km gefietst naar Schaffhausen (nog in Zwitserland). Iets voor de stad stonden we op een camping aan de Rijn. Papa's ketting onderweg gebroken en nergens waren er bankjes te vinden. Rond half 3 kwamen we aan bij de camping. Heerlijk gezwommen, eerder gezegd gedreven. Je moest een stukje lopen om dan met de stroming mee terug te drijven. We stonden met onze tenten op een redelijk smal plekje, dus we hebben de meeste tijd langs het water gezeten. Rozige wolkjes, sjips en een heerlijke avond. (en geen regen, glukkiiiig.) Vanavond aten we gnocci, worsten, driufjes, erweten en wortels. Dat dus. 

10 opmerkingen :

 1. Zo'n fietsvakantie lijkt me echt heel vet! Super leuke foto's weer (zoals altijd) :)

  Xx Danique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is echt heel anders, maar wel leuk om een keertje te proberen misschien? en dankjewel!! ♥

   Verwijderen
 2. Weer prachtige foto's! Ik zou altijd hebben gedacht dat een fietsvakantie niets voor mij is, maar als ik dit allemaal zo zie, lijkt het me eigenlijk best tof! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ah wat leuk haha! ik kan het wel begrijpen hoor, dat dacht ik vroeger ook altijd.

   Verwijderen
 3. Hoe vaak kan ik nog reageren dat je foto's prachtig zijn?? Maar ze zijn het weer hoor. Ik ben jaloers op je skills. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en jij weer bedankt voor je lieve reactie!! je hebt zelf ook hele mooie foto's, helemaal niet nodig :) x

   Verwijderen
 4. ik volg je al zo lang op instagram maar ben eigenlijk nog nooit echt op je blog geweest. Shame on me. Je hebt echt een prachtige blog ik ga je gelijk even volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw je hebt super mooie foto's gemaakt!
  Bizar dat zelfs de Aldi nog zo duur is in Zwitserland en dat er van die enge beestjes bij het douchen waren.. 😨
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio