13.8.16

10 • FIETSVAKANTIE, ÉTRETAT

13.8.16day xvi || 16.7.16 zaterdag
Zaterdagen op vakantie voelen altijd heel anders dan die thuis. Met verse croissantjes, pain au chocolate en een pain ontbeten we (zoals elke ochtend) op de camping. We troffen het dat er net een wagen aankwam van een lokale bakkerij met allerlei vers spul. Het was weer droevig weer, maar na een paar kilometer was het toch weer te warm voor een vest. Het is al een hele opluchting dat het gewoon niet meer geregend heeft! We moesten Pont de Normandie over, maar we konden het fietspad erover heen niet vinden. Na wat gezoek en gekijk op de Gps'en vond mijn vader die eindelijk. Maar wie, oh wie in vredesnaam verzint het om een stijgende brug te maken?????? Het kan dan praktisch beter zijn, of iets dergelijks, maar ik vond het dus niet fijn. Totaal niet. Het is haast eng om daar, naast de auto's, omhoog te moeten fietsen en daarna weer naar beneden te gaan. Dit is de een na langste overbrugging van Europa. Zegt wel weer wat he. 

Bij de overkant aangekomen bevonden we ons in Le Havre. We reden een ontzettend saaie weg uit die ons naar het punt bracht, dat door een soort industrie gebied heen leidde. We kwamen uit bij het strand en moesten gelijk naar 150 meter hoogte ongeveer. Maar dat viel helemaal mee! Ik dacht dat het net zo erg zou worden als gisteren, maar het was veel geleidelijker. Alleen als er auto's langs moeten wordt ik echt gek. Zo irritant! We bleven bijna de hele route boven en reden door het platteland. Het was al best warm, maar gewoon lekker. Soms zagen we het blauw van de zee voor ons en we hadden ook nog een mooi uitzichtpunt gevonden.Bij 60 km kwamen we aan in Étretat na nog een klim door het bos. Dat was wel echt warm! Wat ik ook irritant vind zijn die personen in auto's die je gaan naroepen. Henkie mag weten wat ze eigenlijk roepen, maar m'n vader gelooft altijd dat het aanmoedigend is. Net zoals op de brug deden ze dat. Ik schrok me naar. Thanks man!

We kwamen aan bij de camping, in de hitte en op een bordje stond: "Complet, full." Oh nee, he dachten we. Maar het viel gelukkig mee. We konden toch nog een plekje krijgen want als dat niet zo was  moesten we nog 25 km verder fietsen. No thanks, niet weer zoals vorige week zaterdag, 116 km. Na de tent te hebben opgezet bedachten we om naar het centrum en het strand te wandelen. Vele mensen vergezelden ons al lopend op de weg, maar het bleek toch langer te zijn dan we hadden verwacht. Pff. Toen we door wat straatjes liepen kwamen we uit bij de boulevard. En wauw, wat een mooi uitzicht! En wauw, wat veeeeeel mensen. Niet normaal. Het strand lag vol.. Voor ons zagen we aan allebei de kanten rotsen uitsteken in het blauw van de zee. We wandelden naar links en gingen het 'strand' op om er bij zo'n rots onderdoor te kijken wat daar was. Het strand bestond uit steentjes en stenen met spinazie ertussen plus schelpen. Je moest wel uitkijken dat je niet uitgleed. Onder was het wel heel mooi om te zien; de omhoog reizende rotsen en het super azuur blauw van de zee. 

We deden nog wat boodschappen en gingen terug naar de camping. Mijn voeten waren er onderhand helemaal klaar mee en m'n benen protesteerden heftig. We douchten, avond eten maken en opeten en aten macarons. Om 9 uur ging ik met mijn ouders nog een keer naar het strand, maar dan met de fiets. Zoveel sneller! We liepen rechts de trap op die omhoog leidde naar het uitzichtpunt. Wat een uitzicht kregen we en bovenop waren ook nog wel wat mensen. De zimmerende zee, die steeds meer ging zimmeren, heerlijk om te bekijken.Ik lig nu op mn matje in de tent en mijn armen zijn gewoon gloeiend warm. Even als mijn voeten. Ik kan ze gewoon aan elkaar opwarmen. Niet dat dat nodig is, want het is toch al warm. lol. Ook heb ik uitslag van de zon gekregen op mijn benen en handen. Ik had echt nooit verwacht dat we zulk lekker weer zouden krijgen in Normandië en zo warm dat ik zou verbranden.

Jongens, even een update over lauralaif, ik ben net terug van een weekje recreatiewerk in Zeeland. We hadden het super druk, het was ook de eerste keer, maar ontzettend tof en gezellig met al die kinderen en elkaar. Ik vond het helemaal geslaagd. En, hahahaha, ik heb bijna geen foto's gemaakt. Hoe ken dát nou? We waren bijna de hele dag bezig met alles en er was gewoon geen tijd. Maar ja, dat dus. Weten jullie gelijk waar ik deze week geweest ben. Ajúú.

24 opmerkingen :

 1. echt prachtige plaatjes heb je geschoten!
  en ik vind het ook altijd heerlijk om te turen naar
  een mooi uitzicht.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Fijn he, zeker als je dat thuis niet hebt. Hah.

   Verwijderen
 2. DIE FOTO'S<3333 Vooral de laatste paar zijn echt geweldig met de zimmerende zee, het uitzicht is zo mooi!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet elke keer van je prachtige plaatjes, Lau! En de stukjes ertussen zijn ook leuk om te lezen! Fijn dat het recreatiewerk zo goed bevallen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik hou van deze foto's! Weer super gedaan Laura.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, al die plaatjes van de kliffen bij het strand, prachtig!! Vooral bij zonsondergang... Daar wil ik wel heen! Heel fijn artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw gave foto's!!! Dat strand is echt supermooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat strand is echt prachtig, en je foto's zijn ook echt heel mooi!
  liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wauw wauw, die kust daar! Geweldig! Echt prachtige foto's heb je gemaakt. Kan er wel nog een paar keer doorheen scrollen, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naww, wat lief, haha! Dankzij de mooie omgeving hoor. X

   Verwijderen
 9. Waw, het is daar zo mooi! En die foto van jou met die zonnestralen, prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dankjewel voor je lieve reactie! En wat een ontzettend mooie foto's, ziet er zo gaaf uit! Ik weet alleen niet of een fietsvakantie iets voor mij is, ik ben namelijk totaal niet sportief haha. x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, ik ook totaal niet hoor, haha. Maar dit lukt me dan weer wel. Misschien ook ergens verborgen krachten? ;)

   Verwijderen
 11. Aah wauw, zulke mooie foto's weer allemaal.. Die zonsondergang, wow! En ook nog naar Zeeland geweest, klinkt heel gezellig! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat strand daar is zo mooi, heel anders dan hier (al is ons noordzeestrand ook geweldig, daar niet van haha) En wauwie, je foto's, vooral die laatste bij zonsondergang vind ik prachtig. En wat leuk dat je recreatiewerk hebt gedaan, waar in Zeeland zat je? Luvv

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa de zee ook zo helder, dat krijg je hier zeker niet. Ik zat op Schoolzicht.

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio