2.7.16

1 • FIETSVAKANTIE

2.7.16

day i || vrijdag 1.6.16
Half zes werd ik wakker met de gedachte: yes, geen school maar naar Normandië! Gisteren had ik mijn laatste toets en daar haalde ik een 8.4 voor. En dat voor wiskunde! (WHAT? HE? HOE DAN!?) We ontbeten met croissantjes om alvast in de Franse stemming te komen en voor de laatste keer pindakaas (nope, gaat niet mee deze drie weken). Daan was zijn fietssleutel kwijt en mijn vader raakte al helemaal in de stress. Gelukkig vonden we die nog.
Kwart over 7 vertrokken we. Tegen een kussen aangeleund zag ik eerst Nederland aan me voorbij vliegen, toen België en daarna Frankrijk. Of nou ja, wat ik ervan gezien heb op de momenten dat mijn ogen even open waren. Om half 3 kwamen we aan in het dorpje Jumièges, vlakbij de grote stad Rouen. We hadden nog niet geluncht, maar besloten eerst de tenten op te zetten en de tarp. (Kan je onder zitten als het regent). Man, dat duurde echt een halve eeuw. Wat een gedoe weer, zo'n  eerste keer. Aan mij had je ook niets, want ik was zó duf. Want ja, 6 uur half slapen, non-stop muziek luisteren en lezen (dit mede mogelijk gemaakt door mijn trouwe vriendjes, genaamd reispilletjes).

Later die middag na onze late lunch (do frensies) fietsten we een stukje door het dorpje. Mooi dorpie! En toen begon het te regenen. Kei hard. We raceten, hup die heuvel op, terug naar de camping. Mijn voortasje vond mijn (nieuwe, knalblauwe) fiets niet zo leuk, dus besloot te scheiden door eraf te vallen. Ja, leuk joh. Mijn mobiel en cameratas zaten erin. Gelukkig niks mee aan het handje. Toen het weer droog was ging ik nog tafeltennissen met mijn broertje. Ping. Pong. Altijd al leuk gevonden. Allebei twee keer gewonnen, huh? Hij is niet meer zo slecht als eerst. Hm.

Om 7 uur aten we bami en serieus, die hond van onze buren lebbert  (letterlijk want je hoort: leb, lub, lebber, smak) zoveel water! Al de tiende keer dat ik het hoor. Ik ging net douchen en wilde gaan scheren. Ik haal dat beschermingskapje eraf en.. rats, doei kostbaar middelvingervlees. Pijnlijk. Ik bloedde als een rund. Maar dit is een 4-sterrencamping dus het sanitair is best en schoon.

Al met al (na veel gemopper op de regen) was het een best daagje. Ik zie het allemaal nu door een wat zonnigere bril en op naar de 1100 km! We balen is dat er geen free Wi-Fi is. (Je moet ervoor betalen), maar gelukkig heeft mijn vader genoeg data gekocht. Oh, dit was ook grappig, (hihihihihihoho. Nee ik stop) we reden over de snelweg toen een motorberijder met zijn vingers naar ons knipte. We snapten er helemaal niets van. Wat bleek, de koplamp van mijn fiets stond aan. Dus de hele dag was het knipper, knipper *miljoen keer*.

34 opmerkingen :

 1. Jippie, je bent weer op vakantie! Dat worden vast weer heel veel leuke reisverslagjes, yas. Zo lekker dat je in Frankrijk zit, ik ben best wel megajaloers. Maar heel veel plezier nog! 💙

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. YASSSS. Ik hoop het! :))) Lief van je dat je de moeite neemt om het te lezen en te bekijken! THANKS!!!

   Verwijderen
 2. Gewoon weer op vakantie jij boft! Heerlijk zeg geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik zeker!Ik ga proberen jullie te laten meegenieten want het is zo'n heerlijk land ♥

   Verwijderen
 3. Haha, als een blij kind achter mijn computer want jaaa Lau is weer op reis! Wat dus wil zeggen dat er weer reisverslagjes aankomen met veel te mooie foto's. Hoe doe je dat toch,haha?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhwww dat dorpje is ZO LEUUK! Prachtige foto's ook weer! En wat heerlijk dat je in frankrijk zit, het duurt nog wel even voordat ik op vakantie ga...:( maar hé, HEUL VEUL plezier nog he! Hopelijk bouwen je voortasje en nieuwe fiets toch een wat betere relatie op! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha, dat laatste. Heerlijk kind! Ik hoop het ook maar.. Waar ga jij he en trouwens?

   Verwijderen
 5. Hele mooie, sfeervolle foto's heb je gemaakt! En je reisverslagje is zo leuk, ik kijk uit naar de rest! Veel plezier daar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, wat heb je alweer veel meegemaakt precies! Het is zo cliché, dat je jezelf snijdt met een scheermesje, ik herken het, oooh. Mag ik even zeggen hoe graaf dat effect is over je foto's?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof he! Ik heb (tot schaamte) eindelijk handmatig ingesteld op vakantie en hup een filter en dat.

   Verwijderen
 7. Aaah wat fijn dat je nu in Frankrijk zit! Geniet ervan!! En wat een 8.4 voor wiskunde?! Dat was toch die toets waar je heuul zenuwachtig voor was? Maar onwijs goed gedaan joh!! En ik ben heeeeel erg benieuwd naar de andere delen <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja DIE! Ik was zo ontzettend dol blij. Anders had ik nog kans om te blijven zitten.. oeps. ♡

   Verwijderen
 8. Wat een prachtige foto's! Hele mooie sfeer is afgebeeld!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik vind het ook zo mooi. Komt ook echt door het grauwe weer. Waar dat weer goed voor kan zijn. ;)

   Verwijderen
 9. Hahahaha geweldig hoe je alles beschrijft. Maar eerst even feliciteren met wiskunde want wiehooo wat goedd!! Have fun en hopelijk regent het niet meer zo!<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. THANKS!! Gisteren (zondag) was het veeeeerschrikkelijk met de regen. Pfff.

   Verwijderen
 10. Superleuk dat je in Frankrijk zit! Hele mooie foto's gemaakt, en zo leuk hoe je alles beschrijft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Yesss ik houd van jouw reisverslagjes. Wat leuk, een fietsvakantie! Dat heb ik een paar jaar geleden ook gedaan met m'n familie (toen vond ik het niks, nu zou ik het best wel weer willen doen!) Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je het ook eens hebt gedaan! Dit is voor ons nu het vierde jaar. Kom met ons mee! Haha.

   Verwijderen
 12. Héle mooie foto's. Ik ga nooit van m'n leven een fietsvakantie doen (zeg ik nu), want ik zou dat zadel he-le-maal zat worden. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. HA HA HA. Ik kan het enigzins wek begrijpen, maar dan heb je of een slecht zadel of het is een kwestie van wennen. Ik heb er namelijk geen last van.

   Verwijderen
 13. wat een mooie foto's weer!! ik krijg ook zin in een fietsvakantie nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je doet echt zulke gave dingen, echt een beetje jaloers! (op een goede manier hoor). En je foto's zijn echt prachtig zoals altijd. <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, nou voor de rest voor ik ook geen zak uit hoor, haha. Maar bedankt! X

   Verwijderen
 15. Yass, je fietsvakantieverslagjes zijn weer terug! Heerlijk hoe je alles zo lekker bescrhijft ❤

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio