18.6.16

VAKANTIE MOOD

18.6.16

Ik kan niet wachten om weer weg te gaan. Weg uit dit kikkerlandje waar je elke keer weer half verdrinkt door de bakken regen die naar beneden valt. Ik heb eerst nog een toetsweek waarvoor ze natuurlijk super lekker weer opgeven. Grr. Dus, de vakantiepret moet nog even wachten. 

Ik wilde eigenlijk nog een soort terugblik op de meivakantie plaatsen. Misschien heb je er nog wat aan, als de posts nog niet hebt gelezen. Dus hierbij. Ook vroegen sommigen hoe ik mijn foto's bewerkte en wat voor apparatuur ik gebruik en dat zal ik ook uitleggen.


D i t  z i j n  a l l e  p o s t s:

1. Onderweg en Orange
3. Grasse
4. Monaco
5. Het ''platte''land
6. Drie dagen bijeen
B e w e r k i n g
Voor de foto's van deze vakantie op Insta en op mijn blog heb ik de A-serie van VscoCam gebruikt. Grotendeels A6 of A4, lichte en naturelle filters. Gotta love it! Op Insta doe ik er nog wat grain overheen, maar op mijn blog niet. Als ik op vakantie ben gebruik ik altijd Vsco en als ik thuis ben dan bewerk ik sommige foto's ook nog met Photoshop en daarna met Vsco.

A p p a r a t u u r
Voor praktisch alle foto's gebruik ik de Olympus Pen E-PL7. Mijn grote liefde, want serieus, deze camera evenaart zelfs een spiegelreflex. Ik gebruik verschillende lezen, wat ik handig vindt. Als ik iets moet inzoomen dan gebruik ik de Lumix 45-150 mm. Bij de 150 mm heb je hetzelfde scherptediepte als bij de 50 mm 1.8. De Olympus 45 mm 1.8 zit vrijwel altijd op mijn camera. Fijn door het effect van de lens ook met shoots. Dan heb ik ook nog de Olympus 14-45 mm lens voor als iets te dichtbij staat om met de 45 mm te kunnen fotograferen.
Het liefst zou ik ook nog de 65 mm willen, maar die is nog vrij duur.

Dit is dan zo'n beetje alles wat ik doe en gebruik voor mijn foto's. Als jullie nog vragen hebben, stel die dan. :)

w a a r  g a a n  j u l l i e  h e e n  o p  v a k a n t i e?

26 opmerkingen :

 1. Yay, leuk postje! Ik ga op vakantie naar zeeland (maar pas in augustus meh). Heel veel succes nog met je toetsweek en alles, je kan het! šŸ’™

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk!! Heerlijk bij het strand zeker. Ah, dat duurt nog wel even. Dankjewel šŸ’–!!

   Verwijderen
 2. Al de posts en filmpjes zijn zo leuk geworden! Ik ga naar Spanje op vakantie en kan echt niet wachten tot school voorbij is!! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je ze leuk vindt! Heerlijk zeg. Ik ook niet hoor, pfff.

   Verwijderen
 3. Ik kijk ook echt heel erg uit naar de vakantie! Dit jaar gaan we naar Barcelona, zo veel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met je toetsweek! Wij weten nog niet waar we naar op vakantie gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk al die vakantie post zo kom je echt in vakantie vibe. Deze zomervakantie ga ik helaas niet op vakantie. Moet namelijk naar revalidatie kliniek in Friesland wat ook beetje vakantie is want ze praten toch soort andere taal hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Fries is echt een apart taaltje op zich. Lijkt me ook wel een mooi stuk land!

   Verwijderen
 6. Handig zo'n overzichtje Lau. Ik ben nog altijd eeuwig jaloers op jouw camera. Het resultaat is zo prachtig en de Olympus is ook gewoon een pareltje om te zien...alleen zo duur * typt ze al huilend *

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awwgh, ja klopt! Ik ben nog steeds dankbaar dat ik 'm gekregen heb. ♡♡

   Verwijderen
 7. Ik geloof steeds niet dat je zulke foto's uit een systeemcamera kan krijgen, wauwiee<33 Oneindig veel liefde voor je France Diaries en ik kijk nu al weer uit naar je volgende vakantieposts<3 (Even niet praten over de weken voor de vakantie *huil*) Ohja, ik ga eerst een paar daagjes naar een hotel ergens bij het drielandenpunt geloof ik en dan een weekje naar Duitsland, jippie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik weet het! Dikke liefde. Lief! Ah nice, daar ben ik ook geweest. Weer terug naar waar je vorig jaar geweest was toch? (Hard brood etc.)

   Verwijderen
 8. Zo'n leuke post dit! Ik zou heel graag deze zomer richting Kroatiƫ gaan ik moet alleen nog even de rest van de familie zien te overtuigen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me ook zo geweldig, Kroatiƫ! Ik hoop dat het lukt :)

   Verwijderen
 9. Je foto's zijn zo mooi Laura!! Echt zoveel liefde voor je foto's en frankrijk diaries! Ik ga naar China deze zomervakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie filmpjes zeg! Ik heb dat met thailand ook gedaan maar kwam er thuis pas achter dat heel veel beelden te veel bewogen en schokte. Jammer! Maar van mijn volgende avontuurtjes doe ik een nieuwe poging om een filmpje te maken :) En ben jaloers op je camera haha..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar! Heel herkenbaar ik moet er ook zo goedop letten dat ik niet teveel film. Want anders is het zo zonde. Ik ben benieuwd! Ja, snap ik :)

   Verwijderen
 11. Zo zo zo mooi! Echt leuk dat je ook filmt :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ZO leuk om te zien!
  Toevallig dat je ook in Cannes was, alvast een hele fijne vakantie in Normandiƫ!
  Liefs Laurence

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio