3.5.16

ii. SOUTH FRANCE DIARIES | CANNES

3.5.16

2 8 . 4 . 1 6  •  d o n d e r d a g

Vandaag reden we de laatste kilometers naar het stadje Cannes in de Côte d'Azure. Deze nacht had ik verschrikkelijk slecht geslapen. Want (hier komt het...): het was koud. Heel koud. & Ik was mijn pyjama vergeten en de vervanging van dit was toch een beetje niet warm. & Mijn slaapmat kraakte aan alle kanten wat vet irritant is als je wilt omdraaien. & Ik werd 100 x wakker door de kou. Het was gewoon niet lekker. In de nacht ging eerst mijn vest aan en daarna nog mijn gele jas en het was nog steeds koud. Einde.
We ontbeten wel heerlijk in het zonnetje. Scrambled eggs met tomaat, yoghurt met muesli en eierkoeken met aardbeien. Dat ging er wel in en we hadden wat energie voor de autorit. Om 10 uur vertrokken we om in 2 uur te rijden naar Cannes. Het was zo'n 15°C. Gelukkig heeft mn vader Wi-Fi aangeschaft voor Frankrijk, zo hebben we toch nog wat te doen.


Om half 2 kwamen we dan bij de zee aan. De eerste aanblik daarvan maakte me zo blij! De aparte bomen met de wuivende bladeren die we thuis niet hebben, het blauw van de zee en de lucht en alles - <3 We wisten alleen niet waar we onze auto moesten parkeren, dus ik moest de beheerder bellen, maar hij kon voor geen meter Engels dus ik snapte geen bal van zijn gebrabbel. Maar het is allemaal goedgekomen. 

#ternbracelets


We pakten onze fietsen en fietsten naar het centrum van Cannes. Het was verschrikkelijk. We reden op de weg, vlak naast de auto's en om de 100 meter stond er wel een stoplicht. Levensgevaarlijk gewoon. Het weer was wel zó lekker! Blauwe lucht, blote benen en korte mouwen. Wel ja, goed te doen dus. 


En toen gingen we op zoek naar een supermarkt. Wat een gedoe was dat zeg! Elke 5 meter moesten we stoppen om te kijken of we wel goed reden en of we er wel konden fietsen. Een keer hebben we ook serieus 15 minuten gestaan, omdat mijn ouders niet wisten waar ze naartoe moesten. Eindelijk hadden we een Intermarché (die zijn echt geweldig) gevonden, bleek die pas in oktober open te gaan... leuk joh. Gelukkig was ernaast nog een grote supermarkt waar we wat inkopen deden. Vol geladen fietsten we terug naar ons appartement waar we eerst gingen eten. Tussen de middag hadden we dat ook over geslagen dus trek hadden we wel. 


Na het eten nam ik een douche en ging ik buiten zitten op het balkon waarop ik het verhaal van deze dag schreef. 
Met mijn benen languit op het tafeltje voor me zit ik op het balkon van ons appartement in Cannes. Voor me zie ik de lucht veranderen in roze, net zoals cotton candy. En als je me al langer kent weet je dat ik daar zo heel erg van houd. Niks gaat er boven een mooie zonsondergang (dan alleen de opkomst daarvan). Het kabbelen van de golven klinkt me als muziek in de oren. Binnen zitten m'n ouders, maar daar is het me een beetje te warm en te benauwd. Helaas rijden er wel auto's onder langs, (dat stond niet op de site van AirBnb, slecht hoor #sarcastisch) dat het plaatje een beetje verpest.
Al met al: gotta love the French Rivera. ♡

24 opmerkingen :

 1. Mooie foto's! Word er wel een beetje jaloers van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die foto's zijn echt zo mooi (ik moet nog wachten tot juli om op vakantie te gaan, nu eerst nog een paar maand school...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh, hebben jullie geen meivakantie ofzo? Balen. Heel veel succes dan maar, duurt nog zo lang he.

   Verwijderen
 3. Mooie foto's, Laura! Ziet er uit als een heerlijke vakantie! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hele sfeertje van jou foto's geeft me echt heimwee... Nee eigenlijk gen heimwee ik wil juist weg, weg naar Frankrijk bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, mooie foto's! Ik wil graag nog een keertje naar Cannes gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wauw, ik krijg echt kriebels als ik dit zie :) Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, wat ziet het er MOOI uit daar in Frankrijk! Onwijs tof dat je hier met je gezin een poosje naartoe ging. Zo'n dagboekje is ook een hele leuke manier om je reis te laten zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, het is daar echt heel erg mooi! Prachtig vastgelegd ook. Ik vind het echt leuk om zo je belevenissen te lezen, hihi. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het leuk vind!! ;) Prachtig land ja. <3

   Verwijderen
 9. Oh, het ziet er prachtig uit! Die zee is ook zo prachtig en helder..

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauwieee wat een prachtige foto's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alsof ik niet nog jaloerser kon worden... Cannes is echt prachtig. Die zee is echt niet normaal blauw. Wat zijn die koekjes/gebakjes op de laatste foto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om er in te duiken gewoon! Helaas nog een beeeetje te koud. Iets van beignets ofzo? Ik kan nu ook heel hard liegen. Was wel lekker in iedergeval.

   Verwijderen
 12. Ahh wat klinkt dat heerlijk zeg! Met al die mooie foto's en schrijfsels van jou zijn wij toch ook allemaal een beetje in Frankrijk :) (ps: wat. zij. je. foto's. toch. weer. mooi.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Was ook heeeeerluk! Ah, yay gezellig hoor. Wat. Vind. Ik. Dit. Toch. Een. Liefe. Comment.

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio