26.5.16

AMSTERDAM AVONTUUR // OPEN DAG AKADEMIE VOGUE & STOMME WINKEL

26.5.16

zaterdag, 21 mei

''Héé Lau, volgens mij gaan we weer verkeerd!'' ''Oh neeeeee, niet alweer toch!?'' veel gepuf en gesteun klonk er op deze zaterdagochtend in Amsterdam. Veerle en ik gingen samen naar de open dag van Akademie Vogue en hebben half Amsterdam gezien tijdens onze zoektocht, van tien jaar, naar de Abercrombie & Fitch. Mijn vader had ons afgezet en met behulp van een kaart op mijn mobiel die alleen de autoroute kon aangeven hebben we alles toch kunnen vinden. Maar dan met omwegen.

Als eerste gingen we op zoek naar de school. We liepen de hele Rozengracht uit toen we erachter kwamen dat we er al langs gelopen waren. Wij weer helemaal terug lopen en na gevraagd te hebben aan een man waar dan Akademie Vogue was, lag het gebouw recht voor onze neus. Na 12 uur kon je naar binnen lopen, maar het was nog maar half 12. We besloten om dan maar wat winkels te bekijken. Tegen over zagen we Hutspot staan en ik herkende deze winkel van een blogpost. Mooi winkeltje met fijne items, maar een beetje overpriced. Niet te doen voor onze maandelijkse kleedgeld. Veerle wilde graag naar de Abercrombie & Fitch dus wij gaven de bestemming in en mijn mobiel gaf 7 min aan. Ohh, best te doen dachten wij. Nou dus niet, het was 7 minuten met de auto, want lopend kon die geen route maken zonder verbinding. We hebben er echt láng over gedaan, rondjes gelopen, verkeerde richtingen tot we er eindelijk waren.


It's Veerle. Not me. Hihi 


Nouuu, toen waren we er eindelijk. We hadden wat leuke kledingstukken die we wilde passen, maar er stond een enorm lange rij. Later vroeg ik me echt af waarom we minstens een half uur hebben staan wachten, maar goed. Het was er donker, warm en het paste geen eens. Veerle was nog aan het proberen, dus ik besloot om maar alvast de rok af te rekenen die wel paste. Ik naar beneden: geen kassa. Ik naar boven: geen kassa. Ik weer naar beneden: nee, geen kassa. Ik naar de tweede verdieping vraag ik aan een meisje: ''Waar is de kassa?'' Vraagt ze serieus: ''Can you speak English?'' Ik dacht, nou breekt m'n klomp. Zijn we hier in Nederland, kennen ze geen Nederlands!! What the heck. Ik in het Engels vragen zegt ze: ''Beneden, rechts''. Ik naar beneden rechts, geen kassa. Vraag ik aan zo'n gast die achter een één of andere balie staat: waar kan ik afrekenen? En hij ook serieus in het Engels antwoorden: ''Op de tweede verdieping rechts''. Ik weer naar boven, kom ik Veerle tegen die het ook al helemaal klaar was met deze winkel. Wij renden letterlijk naar buiten. Weg uit deze winkel waar ze geen kassa hebben blijkt het en het personeel geen eens Nederlands kent. We gaan er echt nooit meer naar toe. Wat een ramp.


Maar goed, dus weg kostbare tijd. Het was al twee uur, dus tijd om naar de Akademie te gaan. Om 4 uur zou die weer eindigen. We liepen eerst weeeer de verkeerde kant op (blame it on me) maar na een half uur waren we er. Ik sprak een fotografie docent die me wat info gaf over de opleiding. En ik werd er wel heel enthousiast van. Klonk goed! Mijn vader belde of dat we naar het Vondelpark konden komen want hij was al klaar met zijn rondje lopen. Dat ging wel goed, we kwamen er in één keer, haha. 


We deden een quick fotoshoot en aten een ijsje. Door het hele park waren er mensen aan het genieten van het weer, het was best warm, wat zo'n gezellige vibe geeft. Al met al was het toch gezellig en leuk om in Amsterdam te zijn. Ik denk ook dat ik naar deze Akademie ga over twee jaar. Want eerst nog 5 havo. ;( 

Liefs, Laura


37 opmerkingen :

 1. Echt suuupermooie foto's heb je gemaakt! Wat jammer dat de abercrombie zo tegenviel, ik ben er zelf eigenlijk nog nooit geweest. Die opleiding klinkt heel gaaf! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooie foto's heb je weer gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moest wel een beetje lachen hoor om jullie avonturen, hihi. Die akademie klinkt heel gaaf en zo'n fotografie opleiding vind ik nou net iets voor jou! Ook dit postje zit weer vol met prachtige foto's <3 love it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha. Lol. Ja, maar ik twijfel toch nog steeds. Lief! <3 Lov joe

   Verwijderen
 4. Ahh, die laatste foto is echt te leuk! Die akademie klinkt heel erg tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 5havo gaat vast wel lukken! Superleuk dat je deze opleiding gaat doen! En de weg niet kunnen vinden is heel herkenbaar hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. och och, wat een ramp soms. vooral met mijn 0 richtingsgevoel. het lijkt me heel leuk om te gaan doen, maar misschien ga ik eerst een andere studie doen en werken en dan deze. zo lastig.

   Verwijderen
 6. Studeren in Amsterdam lijkt me echt geweldig, zo'n grote stad en dan ook nog eens fotografie! Dat vind ik ook altijd zo raar, dat die mensen in de winkels geen Nederlands kunnen praten, je bent toch gewoon in Nederland? Maar ja, prachtige foto's weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. precies dat. wees tenminste tweetalig! lijkt me ook heel tof.

   Verwijderen
 7. Aah wat leuk van akademie Vogue. Daar heeft mijn moeder ook gestudeerd :). En wat maak je toch een prachtige foto's, Laura. Echt een talentje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha wat een verhaal. Gelukkig hebben jullie wel heel Amsterdam gezien, mét mooi weer. En wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt, vooral die in het Vondelpark. <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahh ja, als ik eenmaal op gang kom met schrijven, nou... heerlijke plek!

   Verwijderen
 9. Mooie plaatjes van Amsterdam!! I love Amsterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. me tooo! ik kom er echt te weinig. jammer. dank je! <3

   Verwijderen
 10. Hahaha, die heerlijk klunzige avonturen ook altijd ;D Maar de weg vinden in Amsterdam is ook bijna onmogelijk. Balen dat de A&F zo tegenviel, idd belachelijk dat ze niet eens Nederlands kunnen praten! Oohh die Akademie Vogue klinkt zo gaaf, echt wat voor jou ook! Liefss

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha verschrikkelijk. rare mensen toch ;,) toch ben ik er nog niet helemaal uit. zo lastig.

   Verwijderen
 11. Hele leuke foto's allemaal. Volgens mij had je het heel erg naar je zin :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, al met al was het heel leuk! Dankjewel :)

   Verwijderen
 12. Je hebt weer prachtige foto's gemaakt meis! Heel mooi!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige foto's! En balen joh, van Abercrombie & Fitch! Ik ben er nog nooit geweest, maar klinkt niet echt leuk zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ah, tsja, misschien zou jij het wel weer anders ervaren. ;)

   Verwijderen
 14. Amsterdam is zo leu-heuk. Ik was er in de meivakantie een dagje. Herkenbare plaatjes enzo. Ik wilde heel graag naar de A&F maar veel te druk, net als de Brandy Melville. Ik ben er dus maar met een weemoedige blik langs gelopen. Tis inderdaad gigagantisch vervelend dat ze in die Amerikaanse winkels serieus alleen Engelssprekend personeel hebben. Bij de Urban Outfitters precies hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, typisch Amsterdam. Ja, knorries, waarom dan? Echt frustrerend he. Amsterdam is inderdaad zo leuk. Ik wil er echt wonen ofzo.

   Verwijderen
 15. Hihi, ik moest lachen om die laatste foto! En wat een avonturen allemaal. Amsterdam is wel geweldig ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, altijd maken we wel weer wat mee. Klopt! Fijne stad <3

   Verwijderen
 16. Wat een leuke post, hihi, wat schrijft je toch leuk! Mooie foto's ook zeg! Haha, die laatste, rebels hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. haha die laatste foto zegt genoeg over hoeveel lol jullie hadden!:D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke foto's en leuk stukje om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Er vol langs lopen om vervolgens weer een heel stuk terug te lopen... HERKENBAAR! En jullie hebben geloof ik heel wat kilometers van je schoenen afgesleten geloof ik :) De meisjes met ijsjes foto is echt heel erg cute, en de laatste: BADASS!!!

  BeantwoordenVerwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio