23.12.15

EEN NIEUW LENSJE (45MM /1.8)

23.12.15

Daar liep ik dan over straat, met een pluk haar in mijn mond (lekker kauwend, serieus ik doe het nooit hoor, maar nu zat 'ie daar gewoon. best lekker) en m'n cameraatje om de nek. Niet voor niets natuurlijk, want aan mijn camera zat een nieuwe lens. Mijn derde lens alweer. Ik wilde 'm graag omdat het zo'n fijn, laag diafragma getal heeft en ik dan sneller een mooier scherptediepte in mijn foto's zou hebben. 

✳️✳️✳️


OVER DE LENS

Het is dus een lens van Olympus, de 45 mm f/1.8. Ik had er al vele goede review over gelezen en kon niet wachten om 'm uit te proberen. Ik heb de lens op Coolblue besteld die de regeling heeft: voor 23.00 besteld, morgen in huis. Helemaal prima. Maar, eerst gebruikte ik altijd de zoomlens van 45-150 mm f/3.5 waarbij je meer dichterbij moet zoomen om een mooie focus te hebben. Oftewel minder scherptediepte. Daarom moest ik altijd een eindje weg staan om de persoon of object er goed op te kunnen zetten. Nu hoeft dat dus niet met mijn nieuwe lens. 

Hieronder wat fototjes met Veerle.


Ja, dit meisje kennen jullie ook al wel haha. Ook kan ik nu betere foto's in het donker maken zoals hieronder. Met mijn andere lenzen had ik daar best wel moeite mee. Vanochtend heb ik nog een shoot met twee hele leuke meiden gedaan, die komt ook binnenkort online. En als jullie dit lezen, loop ik vrolijk rond in het mooie stadje York. 

WELKE LENZEN GEBRUIKEN JULLIE??
x

42 opmerkingen :

 1. Aaah wat een geweldige foto's! Ik heb de 50mm/1.8f lens, maar dan heb je ook hetzelfde probleem. Je moet dan gewoon wat verder weg staan. Zo'n lens staat dus zeker op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. AWESOME!! Spelen met lenzen en andere fotografie dingen blijft heel erg leuk. Een nadeel vind ik wel dat lenzen echt mega duur zijn... Maar goed, als je een mooie zoals deze weet aan te schaffen, en er veel plezier uit haalt is het dat natuurlijk dubbel en dwars waard! Heel veel plezier ermee, en ik ben benieuwd naar de hopelijk nog vele foto's die je ermee gaat maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt klopt. Lov it, zo ontzettend jammer he! En ik doe wel shoots enzo, dus komt het wel goed. ;) Dankje, ik heb er nu al duizenden gemaakt in York, haha.

   Verwijderen
 3. Ik zag het al op Instagram dat je in York zou vertoeven haha, veel plezier meid! (: Die lens, woah, pretty! Ik heb een macro met 2.8, opzich ook super voor wat scherpte diepte, maar ik vraag me altijd af of er echt een groot verschil is tussen 2.8 en 1.8 hihi. Prachtige fotootjes heb je er al mee gemaakt Laura, wow! (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nu alweer thuis. Maar nog bedankt meid! Ja he (: Moeten we een keer uittesten dan haha. Maar, ik denk het wel. Thanks Britt ♡

   Verwijderen
 4. Wat een mooie foto's heb je ermee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw, prachtig effect geeft de nieuwe lens! Zul je vast en zeker veel plezier mee beleven! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat een gaaf ding zeg, heerlijk, zoveel scherptediepte!<3 Supermooie foto's van Veerle! En natuurlijk heel veel plezier in York!! Xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie lens, wat maakt hij fijne foto's zeg. Liefs Sjoukje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik ga er nog veel plezier van hebben (heb ik al, haha).

   Verwijderen
 8. Ah, wat een fijn ding lijkt dit me! Ik ben stiekem ook een beetje verliefd op de 50 mm, maar deze 45 mm ziet er ook héél goed uit. Prachtige foto's heb je er ook mee gemaakt! Geniet ervan Laura!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel fijn inderdaad. Alleen hadden ze bij Olympus niet die van 50mm. Dankje en dat zal ik zeker doen!

   Verwijderen
 9. Prachtige foto's heb je al gemaakt met je nieuwe lens! Veel plezier nog in York :) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah Dankje! We zijn inmiddels alweer een paar uur thuis. Blogpost komt zaterdag online (:

   Verwijderen
 10. wauw!! inderdaad, die scherptedieptje, jemig! Haha "hier wat foto's van veerle"; veerle, veerle, veerle... schaap. hihi, sorry ik moest echt even lachen toen er opeens 'n lief schaapje tussen al die verlees verscheen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hahahaha, ik lig echt plat hahahaha. Klinkt zo droog! ;')

   Verwijderen
 11. Wauw, deze lens is zo prachtig! Het effect is inderdaad zo mooi. Die foto's met Veerle zijn altijd zo mooi. Ze heeft wel geluk hoor met jouw als fotograaf. Ik vind je lay-out superleuk trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij mee! :) Hihi, woonde jij dan maar wat dichter bij he. Uhmm, eigendunk, grapje. Dankje! ♡

   Verwijderen
 12. Het geeft zo een mooi effect. Heel veel plezier in York en prettige feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he! Thanks meid, alleen zijn we alweer thuis. Helaas ;( morgen komt er een blogpost online! Jij ook he, liefs!

   Verwijderen
 13. WOAH. Die foto's zijn zo mooi! Talentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige lens, Laura! De foto's zijn prachtig. Ik gebruik nog altijd mijn kitlens, en misschien moet ik daar eens verandering in brengen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Altijd leuk een nieuwe lens! En echt super mooie foto´s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik houd er echt van om ze uit te proberen! Dankjewel.

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio