3.8.15

SAUERLAND ☆ FIETSVAKANTIE. 012

3.8.15


- we zijn nu alweer thuis, maar ik ga nog wel door met fietsvakantie posts te posten. -

DAG 15 // donderdag 23 juli

Onze tenten waren voor het eerst deze twee weken droog. Het zonnetje scheen weer heerlijk en wij stapten om kwart voor 8 op onze geliefde zitstoeltjes. We ontbeten langs de Biggensee die wel 15 meter was gezakt in verband met werkzaamheden. Mijn vader heeft er gisteren nog in gezommen, maar ik had toen echt geen puf meer. (die naam whaha).We kopen nu elke dag harde broodjes, omdat het brood hier in Duitsland niet te eten is! 


De laatste paar klimmen waren vandaag en morgen nog twee kleine stukjes. We hebben van de route morgen al wat gefietst vandaag omdat we vroeg willen aankomen in Keulen. Gisterenavond hadden we Wi-Fi en zagen dat er heleboel regen aankomt volgende week. Dus misschien pakken we maandag, als we aankomen in Nederland en het regent, de trein naar huis.


Aan de andere kant was deze toren trouwens niet begroeid. Apartttt. Mijn vader had zin in een lekker, verkoelend ijsje (ik stiekem ook wel natuurlijk) dus bij een supermarkt in een dorpje waar we door heen kwamen gingen we snel naar binnen en haalden een bak straciatella ijs. Heerlijk als het zo warm is!


Serieus, de Duitsers in dit gebied (Sauerland) zijn wel erg aardig. Gisteren hadden ook nog twee mannen ons geholpen de weg wijzen, toen de weg op eens ophield en vandaag vroeg een andere man of hij ons kon helpen. Meestal begroeten de mensen die wij onderweg tegenkomen heel vriendelijk terug. Ik kan er ook echt niet tegen als je zo arrogant naar me kijken en niet terug groeten. 


Wij staan met onze tenten vlak naast een bergbeekje. Mijn vader moest er natuurlijk in zwemmen. 


Oma > Binkie!


Dit is hoe wij onze kleren drogen. Haha. 

Ik denk ook dat ik wel weer genoeg bergen heb meegemaakt deze vakantie.
Alhoewel, nu ik thuis ben, mis ik ze toch weer. love hate. 

 Waarschijnlijk gaan we volgend jaar een route doen, zonder bergen. Het was toch best wel zwaar dit jaar, ook voor mijn ouders. Gelukkig is het geen 40°C zoals in La France. Trouwens, in dit gebied hebben ze ook de vreemdste namen! Holle, iets met Scheid en nog meer gekke dingen. Rare mensen toch, die Duitsers. Soms staan er een groepje oude mensen te wijzen en te kijken naar ons.

4 opmerkingen :

 1. Ik ben zo blij dat ik eindelijk weer je blog kan lezen nu ik weer terug ben vakantie!!! Ik heb je mooie foto's en leuke tekstjes stiekem wel een beetje gemist! Gelukkig heb je een heleboel in de tijd dat ik weg was online gezet, en heb ik lekker veel lees/kijk voer! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DIT IS ZOOOO LIEF HAHA!! nou, ik ben ook wel benieuwd naar jouw belevenissen. ik ga zo gelijk even kijken ♡

   Verwijderen
 2. Wauw, die toren ziet er gaaf uit! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt he, heb ook wel zin om zo'n ding bij mij in de tuin te zetten. heb je gelijk aandacht haha (':

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio