5.8.15

KÖLN ☆ FIETSVAKANTIE .013

5.8.15

- we zijn nu alweer thuis, maar ik ga nog wel door met fietsvakantie posts te posten. -

DAG 16 // vrijdag 24 juli


Terwijl ik dit verhaaltje zit te schrijven zweet ik aan alle kanten en houd ik het bijna niet meer uit. Zo broeierig en klam is het vandaag! We kwamen heel vroeg bij de camping aan vanochtend om zodoende lange tijd in Keulen te kunnen verblijven.

Het was wel grappig, want gisteren stonden we op een berg en zagen in de verte een mast (zoiets als de Euromast) boven alles uitsteken. Ik zei gekstekende weg "Hé, misschien is dat wel bij Keulen!" En wat bleek, we reden vanochtend langs de Rijn en zagen die mast inderdaad.We gingen eerst naar de beroemde Dom. Wat een bouwwerk zeg! Enorm. Daar hebben we een beetje rondgekeken en zijn naar binnen geweest. Het was wel ontzettend druk. Tourists everywhere. Daarna zijn we 10x door dezelfde straten gelopen om een geschikte eetgelegenheid te zoeken. Uiteindelijk kwamen we uit bij het beginpunt waar we ondanks de hitte heerlijke schnitzels op hadden. 


Binnenin is het er ook prachtig. Alleen wel een beetje dringen omdat als je verder wilt, er geld voor moet betalen. Die mannen hieronder waren echt te grappig. Ze maakten muziek door in die vreemde ballon dingen te knijpen. Loll.


Ook zijn er enorm vele winkels te vinden in Keulen. Duhh. 


Ik heb zo'n last van dazenbulten, drie naast elkaar en dat is een enorme rode verdikking. Tot 3 uur hebben we door de stad een beetje rondgehuppeld en zijn  daarna maar terug gegaan naar de camping. Ik heb ook even Wi-Fi gehad, maar het heeft geen bereik bij onze tent èn we moesten het weer kopen.

Mijn vader vroeg of hij nog wat voor mij kon halen bij de supermarkt. Ik dacht even na en riep daarna enthousiast: 'JA, WATERMELOEEN!' En jawel, toen hij terug kwam had 'ie een heerlijk stuk koude watermeloen bij zich. Die hebben we net lekker opgegeten.

En oh, ik had ook nog een aanvaarding met een teek. Ik zag opeens een klein, zwart puntje op mijn voet en ik kreeg 'm maar niet weg. Toen wist ik dat het wel een teek moest zijn. Mijn moeder heeft 'm er met zo'n tekentang eruit gehaald. Applaus voor die dingetjes! Super handig.

We zijn nu helemaal uit de bergen. Jeajjj.

8 opmerkingen :

 1. Die gebouwen geven me wel een beetje een prikkelgevoel hoor.
  Mooie foto's X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oehh het geeft wel echt een vakantiegevoel zeg, al die mooie foto's (man o man, wat maak jij mooie foto's!!).
  Zelf ben ik nog nooit in Keulen geweest, maar ik hoor ook van veel mensen dat het een hele leuke en mooie stad is, dus het staat zeker nog op m'n must-see lijstje!

  Liefs,
  Didem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wah, wat lief! Dankjewel. Ja, je moet er echt een keer naartoe (: X

   Verwijderen
 3. O wauw! Die kerk lijkt wel 6000 meter hoog op die derde foto. Ik zou me echt een miertje voelen ;)
  Hahah, die mannen zien er nu ook al ontzettend grappig uit! Ben benieuwd hoe hun act was!
  Trouwens wat ben je toch een doorzetter Lau, zoveel fietsen! En dan ook nog zoveel artikeltjes online zetten! Hoe krijg je het toch voor elkaar? Waar haal je die energie toch vandaan? O wacht ik zie het al, de watermeloen ;) Veel plezier nog! xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé leukie, (btw ik ben nu wel al anderhalve week thuis haha), het geluid dat eruit kwam was echt nog goed! Lieve reactie van je. Lievsss

   Verwijderen
  2. Hahahaha.... Oepsiepoespsie ^_^ Nou veel plezier met... uhm... thuis zijn! ;) xxxxxxxxxxx

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio