18.7.15

TANGERMÜNDE ☆ FIETSVAKANTIE. 04

18.7.15


DAG 5 // maandag 13 juli

Oh jochies, het is alweer de 5e dag! Gisterenochtend was het heerlijk weer, maar toen ging het de hele middag en avond door regenen als een gek. Wij hadden toen voor het eerst de tarp gespannen en dst werkte goed! Uiteindelijk ging mijn tentje eronder omdat die niet waterdicht is. Hij leeft nog, wat een wonder. Ghaaaa.

Nu over vandaag.
Het begon allemaal wel prima, want het regende niet toen ik wakker werd. Verwachtte al half dat het zonnetje scheen, maar dat viel tegen. Uiteindelijk miezerde het een beetje toen we alles moesten inpakken en viel het gelukkig mee. Zo waardeloos is het als je zo'n eind naar het toiletgebouw moet lopen!


We gingen eerst op zoek naar een bakkertje en kochten daar wat broodjes en brood (wat echt niet te eten is hier, maar goed). Op onze kaart was al te zien dat er een bankje aan zou komen. Noum echt en0en gewelditg bankje ja, met afdak en al. Oh, en als je je afvraagt of mijn gezinsleden nog leven, ja ze zijn zo gezond en blaten als een kikker. (Zie foto's)


'Brood, hoe ik het mag.'


De weg viel in het begin wel mee, want er lagen 2 smalle beginselen speciaal om erover heen te rijden, in plaats van over het zand te moeten rijden. Maar ondertussen regende het wel weer. Rond 1 uur kwamen we in het eerste Hanzendorpje (van onze Hanzenstad route) waar we gelijk eten  kochten en naar de aparte kerkgebouwen keken. We waren er zo weer uit, maar het bleek dat er nog heel wat te zien was. Jammer, maar goed. Het dorpje heette trouwens Tangermünde.


De laatste 20 km hebben we doorgezwoegd op een vreselijke zandweg. Totaal niet fijn dus. Mijn vader bleef 100 keer hangen met zijn achterwiel door al het gewicht en ik had al 10x zoveel gewenst om in Mallorca terug te zijn.

We hebben ook elke keer pech met de campings. Elke keer geen Wi-Fi, wat betekent geen contact met de buitenwereld en geen blogposts kunnen posten.  Het is een prima camping, een tipi camping, wat apart maar verder goed onderhouden. En het regent weer...

4 opmerkingen :

 1. Wat een prachtig stadje met een geweldige naam <3 De eerste twee foto's vind ik heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè, kom je in Nederland niet tegen, haha. Dankjewel! X

   Verwijderen
 2. Mooie foto's weer Laura! Wow ik heb zoveel respect voor jullie, het zou heeelemaal niets voor mij zijn haha ;)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Em! Bedankt voor je respect haha. Ieder zijn ding hè (:

   Verwijderen

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio