26.7.15

BRAUNSCHWEIG ☆ FIETSVAKANTIE. 07

26.7.15


DAG 8 // donderdag 16 juli

▪ alle grote steden namen waar we doorheen komen zet ik in de titel ▪

Ik lig lekker ingepakt in m'n tentje en dan klinkt het opeens: drup, drup, heel veel druppels. Iehhh, dat hadden we niet verwacht! Na een tijdje sleepte ik toch mijn slaapzak en matje uit mijn knaloranje tentje in die van mijn ouders en daar sliep ik nog lang en gelukkig. Alhoewel lang, we werden om half 7 al weer wakker.
Alles was nat en er lag een enorme plas in mijn tent. Op ons veldje zaten allemaal Nederlanders en het is zo gek om weer mensen normaal Hollands te horen spreken. En om 8 uur zaten we weer op de fiets. Gelijk begonnen we op een zand en steentjes pad met klimmen. We moesten zo'n 450 kilometers maken deze dag en de eerste 20 kilometers hadden we de helft al gehad daarvan. Wel kregen we nog een vies, modderig pad wat door de regen echt blubberig was geworden. Het is natuurlijk wel zo dat als je gaat stijgen, je ook een keer moet zakken. En dat gevoel is zo lekker! Je gaat als een tierelier naar beneden en je voelt de wind langs je hoofd suizen. ***)Oh en we kregen ook nog een heel legertje dazen achter ons aan die ons bloed wel konden drinken.
Wel was het weer een mooie route! We kwamen door idyllische dorpjes, zagen koeien met slag (1/3e krullen) (!)l, reden door een soort Bieschbosch en kwamen door een andere Hanzestad, Braunschweig. Daar in het centrum aten we alvast warm en het was best lekker (en pittig vullend wel). Mesopotamische Döner gedoe.


En het werd ook echt warm! Echt fietsvakantieweer, 32 graden. En trouwens ook typisch fietsvakantie gefiets: door de heuvels op en neer, klimmen, warmte, in de verte Bergen, bomen (met kersen, jummy) langs de kant, af en toe een langs racende halve auto en een blauwe lucht.

Op het laatst had mijn vader een camping op zijn GPS gevonden. En toen moesten we toch nog klimmen! Pff, en bij ligt ook geen eens op onze route. Uiteindelijk bleek het de verkeerde te zijn, maar goed. Ik heb lekker gedoucht en we zitten aan het water in het zonnetje onder een boom en alweer GEEN Wi-Fi. Ik kijk er al geen eens meer van op.


M'n vader kwam vanmiddag met een student aanzetten die ook het idee het om vanuit Amsterdam naar Berlijn te fietsen, maar dan zonder enige voorbereidingen. Nou, we hebben wel gelachen om zijn verhalen! (Hoi Martijn!)

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

LIEFSLAAURA + BLOG DESIGN BY Labinastudio